Як правильно зберігати гриби: експерт порадила, як подовжити їхнє “життя” в холодильнику

Як правильно зберігати гриби: експерт порадила, як подовжити їхнє "життя" в холодильнику

Гриби можуть “прожити” довше, якщо знати, як їх зберігати / фото ua.depositphotos.com

На тлі зростання цін на продукти, варто уважніше ставитися до їхнього зберігання, щоб мінімізувати втрати. 

Як пише Express, гриби відомі тим, що погано зберігаються у холодильнику. Але експерт з харчових відходів розкрила надійний спосіб, завдяки якому це може залишитися в минулому. Вона переконана, що цей метод обов’язковий для всіх, хто купує гриби в супермаркеті.

Через високий вміст води гриби потрібно зберігати в холодильнику. Однак саме через це їх важко зберігати свіжими.

Відео дня

“Якщо ви завжди бачите, що гриби темніють, а листя шпинату м’які, ця порада щодо відходів є обов’язковою. За допомогою кухонного рушника або паперового пакета ви зможете ввібрати вологу цих інгредієнтів і сприяти потоку повітря в шпинаті та грибах”, – радить регіональний директор Too Good To Go у Великій Британії Софі Трумен.

За її словами, слід відмовитися від контейнерів. Натомість знайдіть чистий паперовий пакет.

“Гриби мають високий вміст води, тому їх зберігання з кухонним рушником або в паперовому пакеті допомагає ввібрати будь-яку зайву вологу та не дати їм потемнішати занадто швидко”, – пояснює Трумен.

Вона додає, що варто також замість того, щоб мити їх, просто вийміть їх із упаковки супермаркету та висушіть чистим кухонним рушником. Далі вистеліть паперовий пакет кількома аркушами і обережно покладіть гриби. Помістіть пакет у холодильник подалі від усього, що може роздавити гриби.

“Більшість цілих грибів зберігаються в холодильнику від чотирьох до семи днів, і, зберігаючи таким чином, ви можете допомогти їм протриматися цілих сім днів. З іншого боку, нарізані гриби зазвичай зберігаються в холодильнику один-два дні, тому зберігати гриби цілими — це чудовий спосіб гарантувати, що вони триватимуть трохи довше”, – підсумувала Трумен.

Поради зі зберігання продуктів

Раніше УНІАН розповідав, як зберігати диню свіжою довше.

Далеко не все можна зберігати на дверцятах холодильного пристрою, але при цьому деякі продукти із забороненого списку стоять там практично у всіх. Повідомлялось, що не можна зберігати на дверцятах холодильника.

Німецька мережа супермаркетів Aldi перевернула традиційний метод зберігання картоплі в прохолодному темному місці. Користувачі мережі збентежені – це не саме поширене для цього місце.

www.unian.ua