Їх краще не пити, якщо у вас підвищений тиск: названо 5 небезпечних видів чаю

Їх краще не пити, якщо у вас підвищений тиск: названо 5 небезпечних видів чаю

Який чай може бути шкідливим / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Фахівці виділили п’ять трав’яних чаїв, які можуть бути шкідливими, якщо у вас підвищений кров’яний тиск (гіпертонія), пише eatingwell.com.

“Хоча може здатися, що використання трав’яних чаїв для зниження високого кров’яного тиску стало тенденцією, це не обов’язково рекомендується”, – ідеться в публікації.

Якого трав’яного чаю краще уникати, якщо у вас гіпертонія

Трав’яний чай із женьшенем. Вчені дійшли висновку, що женьшень може як знижувати, так і підвищувати кров’яний тиск, тому необхідні додаткові дослідження, щоб прояснити цей взаємозв’язок. Дієтолог Тобі Амідор рекомендує його не вживати.

Відео дня

Трав’яний чай із гінкго білоба. Дослідження показують, що гінкго білоба може взаємодіяти з ліками, відомими як розріджувачі крові. І якщо ви їх приймаєте, то досить імовірно, що чай з гінкго білоба може змінити їхню ефективність.

Трав’яний чай із солодкою. Цей чай може бути не найкращим вибором, якщо у вас високий кров’яний тиск. За словами дієтологині Сільвії Клінгер, солодка містить сполуку під назвою гліциризинова кислота, яка може підвищувати кров’яний тиск і спричиняти інші серйозні побічні ефекти (головний біль, втома і навіть серцеві напади). Нещодавнє дослідження 2024 року підтвердило, що навіть 100 грамів солодки можуть істотно вплинути на кров’яний тиск.

Трав’яний чай зі звіробоєм. Це трава, яку століттями використовували в європейській медицині для лікування ран і таких станів, як депресія. Водночас звіробій може взаємодіяти з ліками, які часто призначають людям з високим кров’яним тиском. Тому дієтологи радять уникати вживання цієї трави у вигляді чаю, оскільки вона може спричинити проблеми з серцем.

Трав’яний чай з корою йохімбе. Кора цього дерева використовується як афродизіак і для поліпшення сексуальної активності. Дані про цей чай вкрай обмежені й дають змогу припустити, що він може бути пов’язаний із серцевими нападами і судомами.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали 4 напої, які призводять до збільшення ваги.

www.unian.ua