Коли краще приймати душ зранку чи ввечері: лікар дав точну відповідь

За словами лікаря, ранковий душ має важливу перевагу для людини / фото ua.depositphotos.com

Кожна людина пристосувалася до різних розпорядків дня та обрала те, що найкраще їй підходить. Коли йдеться про прийняття душу, половина населення надає перевагу робити це ввечері, тоді як інша половина полюбляє ванні процедури вранці. Доктор Джейсон Сінгх поділився своєю професійною думкою щодо цього питання та розповів, коли все ж краще приймати душ, пише Good.

Експерт порівняв два варіанти прийняття душу та перерахував усі “за” та “проти”. 

“Коли ви приймаєте вечірній теплий душ, він вивільняє мелатонін, який корисний для вашого сну. Коли ви виходите з душу і витираєтеся рушником, ваше тіло повертається до нормальної температури. Ці дві дії разом сприяють кращому сну”, – зауважив він.

Відео дня

За його словами, рекомендовано приймати вечірній душ, адже він видаляє всі запахи та забруднювачі, на які організм наражається впродовж дня. Врешті-решт лікар порадив людям із сухою та чутливою шкірою обирати вечірній душ, оскільки такий спосіб є найкращим для зволоження шкіри. 

Щодо ранкового душу, то Сінгх зауважив лише на одній, але важливій перевазі. За його словами, впродовж ночі через процеси потовиділення та осипання, шкіра піддається впливу бактерій та грибків, які можуть бути шкідливими та спричиняти неприємний запах, проте їх можна змити ранковим душем. Тому лікар підкреслив, що це відновлює “мікробіом шкіри до більш гігієнічного рівня”. Насамкінець експерт додав, що вечірній душ має більше переваг, а ранковий лише одну – гігієнічну. 

Інші поради експертів

Раніше відомий автомеханік Скотті Кілмер розповів, чому під час удару блискавки варто перебувати в машині. Зокрема він поділився власним досвідом та зазначив, що автомобіль не зазнав сильних пошкоджень від цього випробування. 

Також фахівці пояснили, як правильно прати сорочки. За словами експертів, такі речі потрібно прати інакше, ніж білизну та повсякденний одяг. Для цього вам знадобляться ніжний миючий засіб, плямовивідник і м’яка щітка для чищення, сітчастий мішок для білизни, вішалки та праска. 

www.unian.ua

Exit mobile version