Як приготувати булочки в аерогрилі за 12 хвилин: Джеймі Олівер поділився простим рецептом

Як приготувати булочки в аерогрилі за 12 хвилин: Джеймі Олівер поділився простим рецептом

Ці булочки не займуть багато часу  / фото ua.depositphotos.com

Аерофритюрниці та аерогрилі стали частими гостями на кухні. Коли перший захват від покупки пройшов, виникає закономірне питання – а що ще там можна приготувати? Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився простим та швидким рецептом булочок, які готуються не в духовці, а саме у вказаній вище техніці. 

“Дозвольте мені показати вам, як добре ви можете пекти у фритюрниці, це чудовий маленький рецепт, який, я знаю, вам сподобається. Ці пікантні булочки неймовірно смачні, хрусткі та золотисті, але також пухнасті всередині, і їх можна дуже швидко зліпити. Подавайте до супу, салату або як частину хліборобського обіду. І як тільки ви спробували це, чому б не піти в іншому напрямку або не спробувати солодкий варіант — можливості безмежні”, – зазначає Джеймі на своєму веб-сайті рецептів.

Щоб приготувати ці булочки знадобляться такі інгредієнти:

Відео дня

  • борошно – 200 г + додатково для присипки;
  • розпушувач – 1,5 ч.л.;
  • англійська гірчиця у порошку – 1 ч.л.;
  • каєнський перець;
  • вершкове масло – 75 г;
  • чеддер – 120 г;
  • шніт-цибуля – 20 г;
  • молоко – 70 мл;
  • оливкова олія;
  • вершковий сир – 200 г;
  • лимон – 1 шт.
  • Почніть з просіювання борошна, розпушувача та гірчиці в миску, потім додайте щіпку каєнського перцю та морської солі.

    Наріжте масло кубиками, а потім пальцями втирайте його в борошняну суміш, доки у вас не вийдуть маленькі шматочки розміром з кукурудзяні пластівці. Приблизно 100 г сиру натріть на тертці, дрібно наріжте і додайте цибулю, а потім все добре перемішайте.

    Зробіть поглиблення в центрі тіста, влийте молоко та змішайте все це в м’яке сухе тісто, додавши трохи молока, якщо потрібно.

    Виверніть тісто на поверхню, присипану борошном, і розріжте на шість булочок. Змастіть верхівки невеликою кількістю молока, потім натріть зверху залишки сиру й посипте каєнським перцем.

    Змастіть внутрішню частину боксу аерофритюрниці однією столовою ложкою оливкової олії, помістіть булочки та готуйте 12 хвилин при 180C. Можливо, це доведеться робити партіями.

    До булочок приготуйте начинку – змішайте вершковий сир з лимонною цедри в невеликій мисці, потім збризніть однією столовою ложкою оливкової олії та приправте чорним перцем.

    Що ще смачного приготувати

    У TikTok завірусився спосіб приготування смачного айс лате – простим рецептом поділився багатомільйонний кулінарний канал. У відео поділились особливою хитрістю, яка збереже ваш улюблений напій прохолодним та міцним, не розбавляючи його льодом.

    УНІАН розповідав, як приготувати брауні за 30 хвилин. Шматочки пирога можна зберігати свіжими до двох тижнів у герметичному контейнері.

    Крім того, Олівер поділився своїм новим рецептом – булочки з яблуками та корицею. Вони виходять неймовірно ароматними та пухкими. 

    www.unian.ua