Щодня український кордон перетинають до 650 гуманітарних вантажів

Щодня український кордон перетинають до 650 гуманітарних вантажів

Інфографіка Від запуску Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги в ній зареєстровано близько 81 тис. вантажів; щодня кордон перетинають в середньому 650 гуманітарних вантажів.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

За даними міністерства, з моменту запуску Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги, яка запрацювала 1 грудня 2023 року, у ній зареєстровано 80,9 тис. вантажів (декларацій – 73 623). Щодня на пунктах пропуску здійснюють перетин кордону в середньому 650 вантажів.

Щодня український кордон перетинають до 650 гуманітарних вантажів

Крім того, в офіційному Реєстрі гуманітарної допомоги починаючи з 1 грудня зареєструвалося 8 750 отримувачів. Загальна кількість їх на серпень 2024 року становить 10 372 особи.

У Мінсоцполітики наголошують, що запуск Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги дозволив знизити корупційні ризики при ввезенні гуманітарки, а отримувачі — волонтерські спільноти, громадські та благодійні організації, благодійні фонди, які наявні у Реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги, – можуть легально й прозоро ввозити таку допомогу, реєструючи вантажі в АС ГД.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги в Україні з 1 грудня 2023 року, а саме – запроваджує автоматизовану систему обліку та реєстрації.

www.ukrinform.ua