До України у вівторок запланований імпорт 19,6 тисячі МВт-год. електроенергії

До України у вівторок запланований імпорт 19,6 тисячі МВт-год. електроенергії

У вівторок, 20 серпня, запланований імпорт електроенергії із сусідніх країн до України становить 19,6 тис. МВт-год., експорт не здійснюється.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Імпорт: протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 558 МВт-год., з максимальною потужністю в окремі години до 1235 МВт. Експорт: не відбувається і не передбачається", – йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголосили, що станом на 9:30 вівторка рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби. У понеділок, 19 серпня, максимум споживання був на 3,9% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 16 серпня.

"Це значне збільшення, що орієнтовно дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС. Додати такий обсяг генерації зараз немає змоги через наслідки ударів росіян по електростанціях", – зауважили в Укренерго.

У компанії просять українців ощадливо споживати електроенергію протягом всієї доби, а особливо – в години максимального споживання вранці та увечері.

Як повідомлялося, із 19 серпня відновилося застосування графіків відключень світла. Попередньо, 20 серпня графіки погодинних відключень застосовуватимуться із 16:00 до 24:00.

www.ukrinform.ua