Їх “розпалить” що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Їх "розпалить" що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Названо гіперактивних собак / фото pixabay.com

Тим, хто хоче завести пса, потрібно знати, що є породи собак, яких може “розпалити” що завгодно – дзвінок у двері, прихід листоноші і навіть те, що господар просто встане з дивана.

Кінологи склали топ таких собак, перше місце в ньому посів Джек-рассел-тер’єр, пише The Scotsman. Видання зазначило, що такі собаки є претендентами на наявність найбільшої кількості енергії на кілограм маси тіла.

Їх "розпалить" що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Джек-рассел-тер’єрів вважають гіперактивними / фото pixabay.com

“Якщо вони не отримують достатньо вправ, то ця енергія має кудись іти – переважно на гавкіт і стрибки з найменшого приводу”, – зазначається у матеріалі.

Відео дня

У топі гіперактивних собак опинилися біглі, яких раніше використовували для полювання.

Їх "розпалить" що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Біглі – надто активні пси, вважають експерти / фото pixabay.com

“Їхня збудлива і пильна натура, звичка гавкати на будь-який подразник і любов до бігу зграями можуть стати причиною проблем у спокійному родинному домі”, – попередили кінологи.

Ще гіперактивніші, на думку експертів, мініатюрні шнауцери.

Їх "розпалить" що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Мініатюрних шнауцерів кінологи вважають гіперактивними / фото pixabay.com

Собакам такої породи потрібно багато ігор, щоб вони залишалися щасливими. Ці собаки дуже не люблять, коли на їхній території опиняються незнайомці, тому можуть влаштувати переполох, якщо хтось бодай зазирне до їхнього будинку. За словами кінологів, щоб такі пси зберегли спокій, з ними необхідно робити багато вправ.

Надто активними також вважають керн-тер’єрів. Їм приписують неймовірний розум. Експерти також стверджують, що пси такої породи можуть легко впадати в нудьгу.

Їх "розпалить" що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Керн-тер’єри потрапили в топ гіперактивних / фото pixabay.com

“Хоча це рідко призводить до агресії, вони завжди шукають, чим би зайнятися, і є справжніми згустками енергії”, – підкреслюється у матеріалі.

Гіперактивність приписують і йоркширським тер’єрам – такі собаки люблять стрибати, бігати і голосно висловлювати свої почуття.

Їх "розпалить" що завгодно: топ-5 гіперактивних собак

Йоркширські тер’єри здатні голосно висловлювати свої почуття, попередили кінологи / фото pixabay.com

“Вони люблячі та веселі вихованці, але люблять самі влаштовувати собі розваги, якщо ніхто інший їх не забезпечує”, – додали експерти.

Свіжа новина про собак – що вже повідомлялося

Раніше УНІАН дізнався, що є найбільш велелюбні собаки. Було зібрано топ-5 порід, які можуть бути чудовими партерами для людей. До переліку велелюбних псів увійшли боксери, лабрадори-ретривери, ши-тцу, такси та золотисті ретривери.

www.unian.ua