Суд обирає запобіжний захід очільнику АМКУ – прокуратура просить арешт із заставою

Суд обирає запобіжний захід очільнику АМКУ - прокуратура просить арешт із заставою

Вищий антикорупційний суд розпочав засідання з обрання запобіжного заходу голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку.

Про це Укрінформу повідомила прессекретар ВАКС Олеся Чемерис.

«Уже розпочали», – заявила вона.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить ВАКС обрати Кириленку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу у 120 млн грн.

Як повідомлялося, 14 серпня 2024 року за погодженням прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру Кириленку в незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації. Йому інкримінують порушення ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 ККУ.

Досудове розслідування встановило, що у 2020–2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

За інформацією слідства, загальна вартість активів склала 61,7 млн грн, і при цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

Правоохоронці встановили, що у подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення фігурант не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування «Радіо Свобода».

www.ukrinform.ua