Швидка курка з картоплею з середземноморським відтінком: Джеймі Олівер дав покроковий рецепт

Швидка курка з картоплею з середземноморським відтінком: Джеймі Олівер дав покроковий рецепт

Курка з картоплею є чудовим варіантом вечері / фото ua..depositphotos.com

Курка з картоплею — це класична страва, але відомий шеф-кухар Джеймі Олівера надав їй середземноморський відтінок. Ця апетитна хрустка курка приправлена ​​трав’яною сальсою та просоченою соусом картоплею.

Як пише Eхpress, щоб приготувати цю страву, вам знадобляться лише п’ять простих інгредієнтів та 15 хвилин. Далі приготування продовжиться у духовці без вашого залучення.

“Сальсу з травами дуже люблять у каталонській кулінарії, тому, надихнувшись нещодавньою поїздкою до Барселони, я прикрасив цю курку та цю смачну картоплю, зварену на бульйоні, яскравими горіховими нотками”, – зазначив Джеймі.

Відео дня

Для приготування потрібні наступні інгредієнти: 

  • курка – 1,5 кг; 
  • картопля – 1 кг;
  • бланшовані горіхи – 40 г;
  • часник – 2 цибулини;
  • петрушка – 30 г.
  • Для початку розігрійте духовку до 180С. Натріть курку оливковою олією, сіллю та перцем. Потім очистіть картоплю від шкірки і наріжте її брусочками по п’ять сантиметрів.

    Викладіть курку в каструлю і поставте на плиту на сильний вогонь. Обсмажте її п’ять хвилин, поки шкірка не стане золотистою.

    Додайте в каструлю 700 мл води, стебла петрушки, одну головку часнику і картоплю. Доведіть суміш до кипіння на плиті протягом 15 хвилин, потім поставте каструлю в духовку, переконавшись, що курка знаходиться зверху. Готуйте курку та картоплю одну годину 15 хвилин або до повної готовності м’яса.

    Тим часом приготуйте трав’яну сальсу. Ще одну цибулину часнику очистіть і дрібно наріжте, а також листя петрушки і лісові горіхи. Помістіть горіхову суміш у невелику миску для подачі, потім додайте три столові ложки оливкової олії та чотири столові ложки води, приправте сіллю та перцем.

    Коли курка та картопля приготуються, перекладіть їх на блюдо для сервірування та покладіть ложкою трав’яну сальсу.

    Що смачного приготувати на десерт до вечері

    Шоколадні брауні є одним із найулюбленіших класичних десертів. Існує багато різних варіантів цього смаколика. Мері Беррі поділилась своїм найкращим рецептом брауні, у якому використовуються лише сім інгредієнтів. За цим простим рецептом виходить 24 квадрати, які можна приготувати на два дні вперед, що ідеально підходить для будь-яких заходів у вихідні та сімейних зустрічей.

    У TikTok завірусився спосіб приготування смачного айс лате – простим рецептом поділився багатомільйонний кулінарний канал. У відео поділились особливою хитрістю, яка збереже ваш улюблений напій прохолодним та міцним, не розбавляючи його льодом.

    www.unian.ua