“Осередок розчарування”: експерт назвав два позашляховики, яких слід уникати за всяку ціну

"Осередок розчарування": експерт назвав два позашляховики, яких слід уникати за всяку ціну

Ці два авто привабливі, але можуть бути неймовірно ненадійними / колаж УНІАН, скріншот

Водіям, які шукають надійний вживаний позашляховик, радять уникати двох відомих моделей, попри їхній привабливий зовнішній вигляд та хорошу ціну.

Видання Express пише, що популярний автомобільний блогер Адам Морріс назвав два вживаних позашляховика, від купівлі яких автомобілістам варто утриматися за будь-якої ціни через істотні несправності, ремонт яких може обійтися неймовірно дорого.

За його словами, Range Rover Velar привабливий, але може бути неймовірно ненадійним.

Відео дня

“Ці машини – шедевр дизайну, а інтер’єр просто прекрасний, але це не означає, що вони хороші. Velar – це автомобільний еквівалент Стіва Бушемі в масці Раяна Гослінга і костюмі Тома Форда – під ним все той же Стів Бушемі. Тільки, на відміну від містера Бушемі, Velar позбавлений таланту і, схоже, не витримає випробування часом”, – зазначив експерт.

Він зазначив, що майже половина всіх Velar страждає від тих чи інших проблем, і, як висловився один репортер, “Velar – це осередок розчарування і ненадійності – так багато всього йде не так”.

Вперше представлений у 2017 році, Range Rover Velar – розкішний позашляховик, який швидко завоював похвалу завдяки привабливому, мінімалістичному зовнішньому вигляду та вишуканій лінійці двигунів.

Оскільки покупці можуть сісти за кермо вживаного Velar за ціною від 18 000 фунтів стерлінгів, а це майже 975 тисяч гривень, розкішна модель може здатися неймовірно привабливою. Однак Адам зазначив, що багато власників стикалися з проблемами в роботі електрообладнання.

Серед поширених несправностей, з якими стикаються власники Range Rover Velar, – несправні сенсорні екрани, проблеми з електронною пневматичною підвіскою, а в деяких випадках виникають проблеми в роботі дверних ручок.

Адам також рекомендував автолюбителям уникати Alfa Romeo Stelvio.

“Stelvio може страждати від серйозних проблем із двигуном і трансмісією, проблем із паливним насосом і подачею пального, а також електронних проблем, які можуть вивести з ладу всі системи – від інформаційно-розважальної до системи управління двигуном. Потім виникають проблеми з карданними валами, осями та ШРУСами, а також проблеми в системі повного приводу. Найбільша проблема, про яку ми читали щодо Stelvio, – це невідповідність. Ми знаємо власників, які люблять ці автомобілі і ніколи не стикалися з проблемами, але ми також знаємо про випадки, коли проблеми були катастрофічними”, – пояснив автоексперт.

Уживаний Alfa Romeo Stelvio коштує близько 15 000 фунтів стерлінгів, а це 812, 5 тисяч гривень. За даними RAC, деякі власники зіткнулися з проблемою несприйнятливості електронних екранів, а інші – з проблемами з акумулятором, які, своєю чергою, призвели до несправності системи “стоп-старт”.

Раніше УНІАН писав, що досвідчений механік розкритикував популярний спосіб економії палива.

www.unian.ua