“Автомобіль може згоріти дотла”: відомий механік нагадав водіям про обов’язкову перевірку

"Автомобіль може згоріти дотла": відомий механік нагадав водіям про обов'язкову перевірку

Якщо перевіряти ці запчастини, то можна уникнути поганих наслідків, запевняє Кілмер / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скриншот

Один з найвідоміших механіків на Youtube Скотті Кілмер розповів про просту 30-секундну перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони виникнуть, пише Express. 

У своєму нещодавньому відео експерт радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

“Усвідомте, що у вашого автомобіля під капотом багато гумових деталей, і, зрештою, деякі з них згниють і потребуватимуть заміни. Тому стисніть гуму, щоб побачити, чи немає тріщин. Потім похитайте менші – якщо вони всі крихкі, замініть їх до того, як вони зіпсуються”, – рекомендує Скотті.

Відео дня

У виданні підкреслили, що гумові деталі в моторному відсіку з часом стають твердими та крихкими, що робить їх менш ефективними. Тому важливо, аби водії регулярно перевіряли ці компоненти на наявність будь-яких ознак пошкоджень, таких як тріщини або дрібні деталі, які відпадають. 

Однак якщо ігнорувати ці несправності, то гума буде продовжувати руйнуватися, збільшуючи ймовірність витоку повітря або рідини, що може призвести до серйозніших проблем. 

Після чого Скотті наголосив, попри те, що це залежить від автомобіля, водії зазвичай мають перевіряти гумові компоненти під капотом кожні кілька років, замінюючи будь-які пошкоджені деталі. 

“Звісно, розумійте, що це залежить від того, яким автомобілем ви володієте. Це Toyota [Celica] 1994 року випуску, більша частина гуми – синтетична, тому вона все ще оригінальна і не має жодних проблем. Але якщо у вас інша машина, принаймні раз на кілька років перевіряйте всі гумові частини. Якщо вони тріснули, йдіть до магазину автозапчастин і міняйте їх негайно, тому що якщо паливопровід тріснув і витікає, ваш автомобіль може згоріти дотла, і тоді ви будете ходити пішки”, – попередив експерт.

Інші поради від Скотті Кілмера

Раніше Скотті Кілмер розповів, чому під час удару блискавки краще перебувати в автомобілі. За його словами, машина може стати найбезпечнішим місцем під час грози. 

Також популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем, який може проїхати понад мільйон кілометрів. Він наголосив, що Volvo 740 1980-х років все ще може добре їздити після тривалого використання.

www.unian.ua