Шоколадний оксамитовий пиріг від Мері Беррі – рецепт десерту з 5 інгредієнтів

Шоколадний оксамитовий пиріг від Мері Беррі - рецепт десерту з 5 інгредієнтів

Цей шоколадний пиріг виходить насичений і дуже смачний / фото ua.depositphotos.com

Знаменитий пекар Мері Беррі поділилася своїм рецептом оксамитового шоколадного пирога, який ідеально підходить для вихідних.

Як пише Express, для приготування цієї випічки потрібно лише п’ять інгредієнтів, а приготування займає менше 30 хвилин. Цей пиріг не треба випікати, а лише заморозити протягом чотирьох годин.

Його має вистачити на 10 людей. Для приготування знадобляться:

Відео дня

  • шоколад – 200 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • яєчні жовтки – 4 шт.;
  • бренді – 2 ст.л.;
  • жирні вершки – 570 мл.
  • Вистеліть 20-сантиметрову роз’ємну форму харчовою плівкою та змастіть її. Розламайте шоколад на шматочки та перебийте її блендером у порошок або натріть на дрібній тертці. 

    У невеликій каструлі поєднайте пудру та 90 мл води. Обережно нагрівайте на повільному вогні, час від часу помішуючи, поки цукор не розчиниться.

    Збільште вогонь і кип’ятіть протягом трьох-чотирьох хвилин або рідина не стане сиропом. Його треба влити у шоколад і перемішувати, поки той не стане рідким. 

    “Додайте ще трохи окропу, якщо залишиться нерозтоплений шоколад”, – радить Мері Беррі.

    Далі додайте яєчні жовтки та перемішуйте суміш кілька секунд, перш ніж додати бренді. В окремій мисці збийте вершки до м’якої однорідної консистенції, потім додайте до шоколаду.

    Викладаємо в підготовлену форму, розрівнявши верх зворотною стороною ложки. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в морозилку мінімум на чотири години для застигання.

    Для подачі дістаньте з морозилки, звільніть від форми і перекладіть на тарілку. Дайте трохи розм’якшитися і подавайте приблизно через 20 хвилин. Можна подавати, прикрасивши збитими вершками.

    Смачні рецепти десертів

    Шеф-кухар Нігелла Лоусон поділилася своїм рецептом шоколадно-м’ятного печива.

    Мережу підкорив рецепт брауні від BBC Good Food. На приготування цього десерту піде лише 30 хвилин, а шматочки пирога можна зберігати свіжими до двох тижнів у герметичному контейнері.

    www.unian.ua