Які кришки кращі для консервації: варто використовувати лише їх

Які кришки кращі для консервації: варто використовувати лише їх

Ольга Дущак вказала на нюанси щодо консервування різних продуктів / колаж УНІАН з фото pixabay.com та ua.depositphotos.com

Існують різні кришки для консервації – із закруткою і без неї. Для заготівлі продуктів на зиму в домашніх умовах варто використовувати ті, які закручуються. Їхня перевага в тому, що вони багаторазового використання, однак для того, щоб закупорити банку правильно, потрібні деякі навички. Водночас при виборі звичайних – одноразових закупорок, необхідно знати деякі нюанси.

Які кришки для консервації – “жовті” чи “білі” – відправити у кошик

Потрібно розуміти різницю в їхньому застосуванні. Якщо бляха в середині має алюмінієвий відтінок, то вони підходять для заготівлі малокислотних продуктів, як-от м’ясо, риба, деякі салати, розповіла УНІАН кандидатка технічних наук і доцентка Кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій Ольга Дущак.

“А ті, що йдуть лаковані, із золотистим дном, то вони використовуються здебільшого для кислих продуктів: компоти якісь кислі, можливо, соки хтось консервує в домашніх умовах, якесь варення тощо”, – поділилася експертка.

Відео дня

Тобто, ось як правильно вибрати кришки для консервації, – потрібно звертати увагу на їхній колір і підбирати під той продукт, який потрібно законсервувати. Не менш важливою є якість самого виробу – якщо щось не так, продукти можуть бути переведені, а час витрачено марно.

Які кришки краще для консервації не використовувати

Науковиця зазначила, що потрібно звертати увагу на щільність гумки, яка йде по колу, – вона повинна мати такі властивості:

  • добре розтягуватися;
  • бути еластичною.
  • Дущак підкреслила, що гумка не має випадати. Сам виріб повинен добре пружинити і при цьому не бути занадто тонким.

    Раніше УНІАН пояснив, у якому посуді не можна варити варення. Вважається, що категорично не можна використовувати для приготування варення алюмінієві місткості.

    www.unian.ua