Курс євро зріс до 13-місячного максимуму щодо долара

Курс євро піднявся до найвищого рівня стосовно долара за останні 13 місяців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euronews.

Зазначається, що на початку останнього тижня серпня євро торгувався на рівні близько 1,1170 до долара США, трохи знизившись на 0,1% після зростання на 0,7% минулої п'ятниці, торкнувшись позначки в 1,12 долара.

Зміцнення євро можна в основному пояснити широким ослабленням долара, який втратив позиції проти всіх основних валют, у той час як Федеральна резервна система США натякнула на неминучий початок зниження процентних ставок.

З кінця червня долар подешевшав більш ніж на 10% по відношенню до японської ієни, більш ніж на 5% по відношенню до швейцарського франка і приблизно на 4% по відношенню до британського фунта і євро.

Ця тенденція набрала обертів у серпні після публікації кількох слабких показників щодо економічних даних США.

Зокрема, це стосувалося липневих показників зайнятості та нижчих, ніж очікувалося, даних CPI (індекс, що вимірює поступову зміну загального рівня цін на товари та послуги), які призвели до різкої зміни позиції ФРС.

Голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл минулого тижня заявив, що «Настав час коригувати політику».

При цьому Європейський центральний банк (ЄЦБ) на засіданні у липні вирішив, що політика у Франкфурті залишається обережною щодо можливого зниження процентних ставок.

Як повідомляв Укрінформ, близько 2,3 мільярда доларів і євро купюрами було відправлено до Росії відтоді, як США та ЄС ввели заборону на експорт своїх банкнот туди у березні 2022 року після російського вторгнення в Україну.

Фото: Pixabay

www.ukrinform.ua

Exit mobile version