Артем Дмитрук втік з України

24 серпня народний депутат України Артем Дмитрук перетнув державний кордон із Молдовою.

Артем Дмитрук
Артем Дмитрук втік з України

24 серпня народний депутат України Артем Дмитрук перетнув державний кордон із Молдовою. Він це зробив пішки через пункт пропуску “Паланка”, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Pravda.

Правоохоронні органи Молдови заявляють, що після перетину кордону політик попрямував до місцевої поліцейської дільниці у Штефан-Воді. Там він просив про захист та нібито отримав тимчасовий притулок. Тим не менш, за подібних обставин він не міг би покинути країну того ж дня.

Правоохоронні органи України надали дані, що 24 серпня Дмитрук офіційно залишав українську територію, і в базі даних він досі значиться в країні. Після того, як Дмитрук перебував у поліцейській дільниці Штефан-Воді, він вирушив до аеропорту Кишинева. Коли він був в аеропорту, молдавські правоохоронці отримали запит від українців на проведення затримання. Запит не був виконаний через відсутність судового рішення чи інших підстав.

Дмитрук пройшов паспортний контроль о 17:30, але вилетів приблизно о 20:00. Наступного дня Україна висунула підозру на політику, і тепер при його поверненні до Молдови його можуть затримати. Проте його повернення малоймовірне. В Молдові пояснили, чому пропустили нардепа Дмитрука до країни.

Правоохоронці порушили справу щодо Дмитрика.