Томатний соус як у “італійської бабусі”: у мережі завірусився простий рецепт

Томатний соус як у "італійської бабусі": у мережі завірусився простий рецепт

Домашній соус набагато смачніший за магазинний / фото ua.depositphotos.com

Томатний соус можна легко придбати в супермаркеті, але він буде набагато смачнішим, якщо приготувати його з нуля з відібраних власноруч продуктів. Джулія Ардіццоне розкрила, як саме готують соус “італійські бабусі”.

“Ось як моя сицилійська бабуся навчила мене готувати томатний соус — без техніки і в найкоротші терміни. Ніщо не зрівняється зі смаком домашнього томатного соусу, особливо коли ним полито щедру порцію пасти або намазано на піцу”, – зазначає вона.

Для його приготування знадобляться:

Відео дня

  • помідори – 1 кг;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • базилік – за смаком.
  • Для початку замочіть помідори в мисці з окропом приблизно на п’ять хвилин. Потім злийте воду, очистіть томати від шкірки й наріжте шматочками. 

    У сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні та обсмажте цибулю, поки вона не стане м’якою та прозорою, зазвичай це займає близько п’яти хвилин. Додайте нарізані помідори в сковороду з цибулею, перемішайте і приправте дрібкою солі.

    Залиште суміш кипіти на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, поки помідори не розпадуться і соус не загусне. За бажанням може використати занурювальний блендер, щоб досягти максимально гладкої текстури.

    Після цього кроку додайте подрібнений базилік. Потім соус можна подавати негайно або зберігати для подальшого використання.

    Що ще приготувати

    Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачну пасту з грибами за 10 хвилин за рецептом від BBC Good Food, а також шоколадний оксамитовий пиріг від Мері Беррі без випікання.

    Шеф-кухар Нігелла Лоусон поділилася своїм рецептом шоколадно-м’ятного печива.

    www.unian.ua