6 порад від дієтолога, як позбутися жиру навколо живота

6 порад від дієтолога, як позбутися жиру навколо живота

Зменшення вісцерального жиру зводиться до невеликих і реалістичних змін / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологиня Менді Енрайт дала шість порад, як можна позбутися жиру навколо живота і підтримувати себе у формі, пише eatingwell.com.

“Вісцеральний жир” – це термін, який використовується в дослідженнях для жиру, що оточує ваші внутрішні органи в черевній порожнині.

“Багато людей хочуть позбутися цього типу жиру, і модні або екстремальні дієти обіцяють швидкі результати. Але будьте обережні! Зменшення вісцерального жиру зводиться до невеликих і реалістичних змін у харчуванні та способі життя, які вносяться з плином часу”, – йдеться в публікації.

Відео дня

Як позбутися жиру навколо живота – поради

Їжте більше “протизапальних” продуктів. Як зазначила дієтологиня, більше жиру в організмі пов’язано з великою кількістю запалень через те, що жирові клітини виділяють прозапальні гормони, звані адипокінами. Лікар радить зосередити увагу на вживанні таких продуктів: фрукти з високим вмістом клітковини, овочі, цільні зерна, бобові, морепродукти, нежирні молочні продукти, яйця, горіхи та насіння.

Споживайте багато білка. Білок відомий своєю роллю в нарощуванні м’язової маси і підвищенні ситості, що може допомогти підтримати втрату ваги. Дослідження показують, що вживання високобілкової дієти сприяє збільшенню м’язової маси і допомагає зменшити жирові відкладення.

Зосередьтеся на клітковині. Клітковина залишається в шлунку довше, ніж інші поживні речовини, сприяючи відчуттю ситості після їжі. Численні дослідження показали зв’язок між споживанням клітковини та зниженням жирності.

Їжте часто. Дослідження показують, що регулярність прийому їжі допомагає скинути вагу. Вчені встановили, що сніданок, обід і вечеря в один і той самий час щодня можуть поліпшити результати втрати ваги. Дослідження також дійшло висновку, що споживання однакової кількості калорій в один і той самий час щодня може призвести до втрати ваги.

Регулярно займайтеся спортом. Дієтолог радить бути в русі щонайменше 30 хвилин на день.

Враховуйте фактори способу життя. Ці фактори включають зниження стресу, зосередження на більш якісному сні, скорочення споживання алкоголю і відмову від куріння.

www.unian.ua