Боррель: Боротьбу з обминанням санкцій ЄС має починати вдома, у Європі

Боррель: Боротьбу з обминанням санкцій ЄС має починати вдома, у Європі

Обминання санкцій ЄС проти Росії, як країни-агресора, залишається нагальною проблемою, але боротьбу проти такого явища країни ЄС мають розпочинати вдома, в Європі, із контролю за діяльністю власних європейських компаній.

Про це у Брюсселі під час пресконференція за підсумками неформальної Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важко пояснити збільшення експорту з Європи до деяких країн на сході та на півдні, які є близькими до Росії. При цьому «апетит» на європейські товари почав «ракетний» зліт відразу після початку війни, та збільшувався щодня без належного пояснення. Це було проявом обходження санкцій, що стояли за таким зростанням. Тож ми маємо знайти важелі впливу на європейські компанії, а не лише накладати санкції на компанії третіх країн, почати дивитися на самих себе. Оскільки боротьба з обминанням санкцій має починатися вдома», – наголосив високий представник ЄС.

Він зауважив, що під час неформального обговорення європейські міністри отримали «жорстку картину» в контексті обминання санкцій.

Як вже повідомлялося, у Брюсселі відбулася неформальна зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головним питанням якої було продовження та посилення військової підтримки Євросоюзу на адресу України. Сьогодні це питання буде розглянуто під час неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, яка відбудеться також у столиці Бельгії.

www.ukrinform.ua