Вінницькі аграрії цьогоріч планують зібрати 2,6 мільйона тонн цукрових буряків

Вінницькі аграрії цьогоріч планують зібрати 2,6 мільйона тонн цукрових буряків

Ексклюзив Вінницькі аграрії першими в країні розпочали збирання цукрових буряків – цьогоріч планується врожай у 2,6 млн тонн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА.

«Вінницькі аграрії розпочали копати цукрові буряки. Плануємо, що сільськогосподарські підприємства усіх категорій цьогоріч зберуть врожай на рівні 2,6 млн тонн», – повідомили в ОВА.

У відомстві зазначили, що станом на 30 серпня в області буряки зібрали на площі близько 500 га при урожайності 352,5 ц/га та з показником загального валового збору 17,6 тис. тонн.

Загальна посівна площа цукрових буряків у 2024 році по всіх категоріях господарств Вінниччини становить 63,8 тис. га, що на 17% більше від показника попереднього року. З них у сільскогосподарських підприємствах – 58,8 тис. га, що на 19% більше від минулорічного показника.

У відомстві також зазначили, що станом на 30 серпня врожайність цукрових буряків в області на 35% нижча від показника відповідного періоду 2023 року.

«Вінницькі аграрії першими в країні розпочали збирання цукрових буряків. Наразі ще не йдеться про великі обсяги накопаних коренеплодів. Утім, вже можна робити якісь висновки стосовно майбутнього врожаю, оскільки врожайність цьогоріч суттєво поступається минулорічним показникам», – повідомили в ОВА.

Як повідомлялося, на Вінниччині у 2024 році площі посіву цукрових буряків зросли на 11% до 60 тис. га.

www.ukrinform.ua