АМКУ оштрафував компанію більш як пів мільйона за дискредитацію конкурента

АМКУ оштрафував компанію більш як пів мільйона за дискредитацію конкурента

Антимонопольний комітет України наклав штраф на ТОВ «Велду» у розмірі 510 984 грн за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що компанію визнано винною у дискредитації свого конкурента – ТОВ «КРС Трейд».

Так, ТОВ «Велду» поширювало серед клієнтів конкурента неправдиві відомості про діяльність «КРС Трейд» та товари, які вона реалізує, через лист від 26 листопада 2021 року та повідомлення під назвою: "Обережно, Контрафакт! Остерігайтесь підробок".

Обидві компанії займаються реалізацією продукції китайської торговельної марки «Veaye» на території України. У своїх повідомленнях «Велду» стверджувало, що «КРС Трейд» продає підроблений та контрафактний товар під цією маркою, а також підробляє митні документи.

За результатами розслідування АМКУ встановив, що дії ТОВ «Велду» призвели до суттєвих негативних наслідків для «КРС Трейд», включаючи втрату оптового покупця продукції «Veaye», а також репутаційні та фінансові збитки.

Комітет визнав підприємство порушником закону «Про захист від недобросовісної конкуренції», за що на ТОВ «Велду» було накладено штраф у розмірі 510 984 грн. Окрім того, компанію зобов'язано припинити поширення неправдивої інформації про конкурента.

Як повідомляв Укрінформ, Антимонопольний комітет України оштрафував АТ "Київоблгаз" на 7,64 млн грн за зловживання монопольним становищем при наданні послуг з приєднання до газорозподільних систем в межах Київської області.

Фото: АМКУ

www.ukrinform.ua