Перший індустріальний парк отримав держфінансування

Перший індустріальний парк отримав держфінансування

Перший індустріальний парк в Україні отримав державне фінансування на 150 млн грн у межах політики «Зроблено в Україні».

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ. 

«Першим таке фінансування отримав індустріальний парк у місті Дніпро. Керуюча компанія парку звернулася із запитом на виділення 150 мільйонів гривень з необхідних 326,9 млн для будівництва трансформаторної підстанції», – ідеться у повідомленні.

Програма передбачає фінансування до 150 млн грн на безповоротній основі для розвитку інфраструктури індустріальних парків. Держава покриває до 50% вартості робіт з облаштування території та будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій відшкодування складає 80%.

«Програма сприяє залучення інвестицій у реальний сектор, даючи інвесторам підтримку. А вони натомість створюють нові робочі місця і сплачують податки. Підрахунки показують, що 1 гектар індустріального парку дозволяє створити 50 нових робочих місць, а $1 державних інвестицій в інфраструктуру індустріальних парків — залучити $6 додаткових приватних інвестицій», — зазначила перша віцепрем'єр-міністерка –міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, програма містить запобіжники для ефективного використання коштів, зокрема, заявники зобов'язані протягом трьох років побудувати не менше 5000 кв. м промислових будівель та залучити щонайменше двох учасників. Фінансування здійснюється через ескроу-рахунки в державних банках.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн на виконання програми розвитку індустріальних парків. Партнерами Міністерства економіки у реалізації програми виступають Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк.

Із 23 липня в Україні розпочався прийом заявок від індустріальних банків на отримання державного фінансування на розвиток.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua