Що буде, якщо присідати 100 разів на день: як зміниться тіло

Що буде, якщо присідати 100 разів на день: як зміниться тіло

Названо присідання, які варто робити для поліпшення тонусу та кровообігу / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Людей, які цікавляться тим, як схуднути чи набрати м’язову масу, може зацікавити, що буде, якщо щодня присідати. Від регулярних присідань можна отримати користь у кількох випадках – по-перше, якщо у вас здорові суглоби, а по-друге, в тому разі, коли вправа підібрана правильно.

Цікавою та корисною інформацією щодо присідань з УНІАН поділився призер чемпіонатів Києва та України з бодибілдингу й рукопашного бою Андрій Грицюк.

Скільки потрібно присідати на день

За словами експерта, що молодша людина, то більше їй варто присідати. Головне, щоб у людини були здорові коліна. Літнім людям не варто робити багато таких вправ.

Відео дня

“Якщо молодий і здоровий – можна присідати скільки завгодно, хоч 100, хоч 200 разів. Головне, – розуміти для чого це робити й дозувати навантаження, щоб не було надмірностей. Якщо для підтримання тонусу тіла і здоров’я – можна робити 20-30 присідань після кожного тривалого сидіння, щоб розігнати кров”, – поділився експерт.

У літньому віці додавання присідань як активності залежить від здоров’я суглобів. Якщо з колінами, зв’язками та суглобами проблем немає, можна робити по 10-15 присідань 1-3 рази на день. При цьому потрібно ретельно стежити за самопочуттям.

Що буде, якщо робити по 50 присідань щодня

Якщо додати таку активність, то кровообіг у малому тазу посилюватиметься. Завдяки цьому можна буде уникнути застою крові у цій зоні.

Крім того, завдяки присіданням посилюватиметься викид гормонів у кров, бо під час роботи залучаються великі м’язові групи. Також підвищуватиметься загальний фізичний тонус.

Що буде, якщо присідати 100 разів на день

Якщо людина здорова – здорові коліна, здоровий таз, то це тільки поліпшить кровообіг і підніме тонус. Головне – не за один раз зробити таку кількість присідань.

“Бажано розбити, бо 100 разів на день – це вже тренування. І треба врахувати, що таке присідання – є присідання глибокі, є неглибокі, а є – присідання на диван чи стілець. На диван присісти – це не присідання”, – зазначив експерт.

Як змінюється тіло, якщо присідати щодня

Грицюк наголосив, що запорукою змін і отримання користі є правильна робота, тобто потрібно робити більш спортивні присідання – хоча б до паралелі, на 50-60-70 градусів.

“Із хворими колінами краще не присідати глибоко та/або з вагою. Присідати можна тільки в тій амплітуді, яка не викликає хворобливих відчуттів і дискомфорту”, – пояснив спортсмен.

За його словами, у разі правильного виконання присідань, ноги будуть більш у тонусі. Якщо дотримуватися адекватної дієти, також можна скинути трохи зайвого жиру.

Раніше УНІАН дізнався, яка є зарядка для живота після 50 років – зібрані вправи на різні групи м’язів, які підійдуть для людей цієї вікової групи.

www.unian.ua