Підвищує ризик ДТП: відомий механік радить завжди перевіряти один важливий компонент гальма

Підвищує ризик ДТП: відомий механік радить завжди перевіряти один важливий компонент гальма

Також експерт радить водіям перевіряти, чи поломку відремонтували належним чином / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Досвідчений механік Скотті Кілмер порекомендував водіям перевірити один компонент перед тим, як вирушати в дорогу, аби бути впевненими, що вона буде безпечною, пише Express. 

В одному зі своїх відео на Youtube експерт розповів про підсилювач гальм і про те, як водії можуть переконатися, що він працює належним чином, протестувавши педаль з увімкненим та вимкненим двигуном. 

“Вам потрібно зупинити автомобіль і вимкнути його [запалювання]. З вимкненим двигуном натисніть на гальма. Якщо це все ще важко, перезаведіть машину і натисніть на гальма. Якщо вона [педаль] провалиться, значить, підсилювач вийшов з ладу, але тільки на заведеному автомобілі. Як бачите, щоб зняти гідропідсилювач, потрібно багато чого зняти, тому не варто братися за цю роботу, якщо ви не знаєте, що він несправний”, – зауважує автомеханік.

Відео дня

У виданні підкреслили, що гальмівний підсилювач, який ще називають гальмівний сервопривід, використовується для того, аби автомобіль зупинявся набагато простіше. 

Якщо цей підсилювач не працює, водіям буде набагато складніше ефективно зупинити своє авто, що підвищує ризик ДТП, особливо якщо вони відволікаються. Тому важливо, аби водії постійно перевіряли, чи працює цей компонент, натискаючи на педаль при заведеному двигуні та зупиняючи його. 

Скотті також порадив водіям, яким не пощастило зіткнутися з несправністю гальмівного підсилювача, переконатися, що поломка була відремонтована належним чином, з використанням високоякісної заміни.

“Гальмівний підсилювач робить саме те, про що він говорить – він збільшує тиск, що надходить до гальм. Отже, коли ви натискаєте на неї [педаль гальма], ви відчуваєте силу, і вам не потрібно сильно натискати. На жаль, заміна підсилювача може коштувати понад 1000 доларів. Так, можна купити дешевий, але я б не став ризикувати життям заради такого”, – попередив експерт. 

Інші поради Скотті Кілмера

Раніше автомобільний механік порадив всім власникам вживаних автомобілів замінити життєво важливий компонент автомобіля при перших ознаках зносу, аби не мати проблем. Він рекомендує постійно стежити за глибиною протектора шин, адже лиса гума може спричинити серйозні поломки.

Також Скотті Кілмер розповів про просту 30-секундну перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони виникнуть.

“Усвідомте, що у вашого автомобіля під капотом багато гумових деталей, і, зрештою, деякі з них згниють і потребуватимуть заміни. Тому стисніть гуму, щоб побачити, чи немає тріщин. Потім похитайте менші – якщо вони всі крихкі, замініть їх до того, як вони зіпсуються”, – зазначає він. 

www.unian.ua