Простий шоколадний торт від Мері Беррі: як приготувати десерт з 6 інгредієнтів

Простий шоколадний торт від Мері Беррі: як приготувати десерт з 6 інгредієнтів

Шоколадний торт дуже насичений за смаком / фото ua.depositphotos.com

Шоколадний торт — це чудовий десерт, який неймовірно легко приготувати самостійно вдома. Мері Беррі поділилася, рецептом, для якого потрібні лише шість інгредієнтів. 

Як пише Еxpress, для нього навіть не потрібно борошно – замість цього використовується мелений мигдаль. Це робить коржі більш вологими, маслянистими та насиченими, з яскравим горіховим смаком.

“Чудовий насичений торт з дуже щільною текстурою, названий на честь готелю Sacher у Відні. Мелений мигдаль замінює борошно, тому цей шоколадний пиріг добре зберігається”, – зазначає Мері Беррі.

Відео дня

Як відомо, цей десерт – фірмова австрійська страва, створена ще у 1830-х роках. Секретним інгредієнтом при приготуванні шоколадного торта Sachertorte є абрикосовий джем. Він робить десерт набагато смачнішим, оскільки додає фруктовий смак, який контрастує з шоколадом.

Щоб приготувати цей шоколадний торт знадобляться: 

  • шоколад – 265 г;
  • цукрова пудра – 215 г;
  • мелений мигдаль – 150 г;
  • яйця – 6 шт.
  • Для того, щоб приготувати глазур, треба взяти:

  • абрикосове варення – 4 ст.л.;
  • шоколад – 150 – г;
  • жирні вершки – 150 мл.
  • Для початку злегка змастіть форму для випічки вершковим маслом і застеліть основу пекарським папером. Духовку треба розігріти до 180 градусів (4 для газової духовки).

    Розламайте шоколад на шматочки, додайте в жароміцну миску і поставте на водяну баню. Коли шоколад розтане, відкладіть його трохи охолонути. У цей час треба відокремити яєчні білки від жовтків. Білки треба збити до стійких піків.

    Жовтки треба змішати з цукром до побілішання. Сюди ж додати мигдаль, розтоплений шоколад і одну столову ложку білків. Перемішайте до однорідності й поступово вмішайте решту пухкої маси.

    Вилийте тісто в підготовлену форму для випічки. Випікайте від 40 до 45 хвилин, поки зверху не утвориться скоринка.

    Коли бісквіт буде готовий, вийміть його з духовки і дайте охолонути у формі для випічки протягом 10 хвилин. Абрикосовий джем потрібно нагріти у сковороді і змастити верх та боки торта.

    Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть разом з вершками на водяній бані. Коли глазур охолоне, обережно вилийте її на торт і розрівняйте по поверхні та боках.

    Що ще приготувати смачного

    Раніше УНІАН розповідав, як приготувати томатний соус як у “італійської бабусі”.

    BBC Good Food поділився рецептом смачної пасти з грибами за 10 хвилин.

    Шеф-кухар Джеймс Мартін поділився рецептом омлету, який він дізнався від судді Masterchef Моніки Галлетті.

    www.unian.ua