Україна і Велика Британія посилюють співпрацю в цифровій торгівлі

Україна і Велика Британія посилюють співпрацю в цифровій торгівлі

Угода про цифрову торгівлю між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії 1 вересня 2024 року набула чинності. Україна стала другою після Сінгапуру, з якою Велика Британія підписала таку угоду.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

“Реалізація цієї угоди дозволить поглибити участь України в глобальних ланцюгах постачання, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, збереже вільний доступ українських IT-компаній на цифрові ринки Великої Британії та забезпечить підтримку нашої економіки у час війни і в період повоєнної відбудови”, — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що завдяки впровадженню цього документа буде зменшено адміністративні витрати, посилено кібербезпеку та захист даних.

Як повідомлялося, Угоду про цифрову торгівлю підписали 20 березня 2023 року в онлайн форматі перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко та президентка Ради з питань торгівлі та міністерка у справах жінок та рівності Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Кемі Баденох. Ця угода є інтегрованою частиною угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, вчиненої 8 жовтня 2020 року у Лондоні.

Фото: Unsplash

www.ukrinform.ua