Експедиція на Титанік знайшла дивовижну бронзову статую (фото)

Експедиція на Титанік знайшла дивовижну бронзову статую (фото)

Експедиція на Титанік знайшла дивовижну бронзову статую / фото Вікіпедія

Бронзова статуя з “Титаніка”, яку не бачили десятиліттями і яку бояться втратити назавжди, є одним із відкриттів, зроблених компанією з правами на порятунок місця затонулого корабля під час її першої експедиції туди за багато років. Про це пише Associated Press.

RMS Titanic Inc., компанія зі штату Джорджія, яка володіє законними правами на артефакт 112-річної давнини, завершила свою першу подорож з 2010 року та опублікувала зображення експедиції.

Видання уточнює, що подорож у віддалений куточок Північної Атлантики, де затонув “Титанік”, відбулась у той час, коли берегова охорона США розслідує аварію “Титана”, експериментального підводного апарату, що належить іншій компанії, у червні 2023 року. Під час аварії підводного судна “Титан” загинули всі п’ять осіб на борту.

Відео дня

Експедиція на Титанік знайшла дивовижну бронзову статую (фото)

Бронзову статую з “Титаніка” не бачили десятиліттями / фото RMS Titanic Inc.

“Результати подорожі цього літа демонструють гірко-солодку суміш збереження та втрати”, — йдеться у заяві RMS Titanic.

Основним моментом стало повторне відкриття статуї “Діана Версальська”, яку востаннє бачили в 1986 році, і тепер статуя має чітке та оновлене зображення.

Водночас значна частина перил, яка оточує палубу бака корабля, впала. За словами компанії, перила стояли ще в 2022 році.

“Відкриття статуї Діани було хвилюючим моментом. Але ми засмучені втратою знакових перил Bow та інших доказів занепаду, що лише зміцнило нашу прихильність до збереження спадщини Титаніка”, – сказала Томасіна Рей, директор колекцій RMS Titanic.

Експедиція на Титанік знайшла дивовижну бронзову статую (фото)

Відкриття статуї Діани було хвилюючим моментом / фото RMS Titanic Inc.

Загибель Титаніка – останні новини

Мільярдер Ларрі Коннор побудував субмарину, щоб довести безпечність відвідування місця аварії Титаніка. За його словами, в цьому апараті використовуються нові технології, які не були доступні ще п’ять років тому.

Раніше Коннор критикував покійного засновника OceanGate Стоктона Раша і називав його підхід до глибоководних досліджень “хижацьким”.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Космічна драма у реальному житті: як астронавти стали заручниками на МКС
  • Великий вибух міг не бути початком Всесвіту: науковці провели революційне дослідження
  • Застряглий в космосі пілотований корабель від Boeing почав видавати дивні звуки
  • www.unian.ua