Нафта дешевшає на тлі повільного зростання економіки Китаю

Нафта дешевшає на тлі повільного зростання економіки Китаю

Ціни на нафту марки Brent у вівторок, 3 вересня, впали через повільне економічне зростання в Китаї , що збільшило занепокоєння щодо попиту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 37 центів, або на 0,5%, до 77,15 доларів за барель.

Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate, які не торгувалися у понеділок через вихідний день праці в США, зросли на 29 центів, або 0,4%, до 73,84 долара за барель.

«Нафта залишається під тиском через триваючі занепокоєння щодо попиту в Китаї. Слабші, ніж очікувалося, дані PMI за вихідні мало б полегшили ці занепокоєння», – сказав Уоррен Паттерсон з ING, додавши, що хвилювання попиту компенсують перебої з поставками в Лівії.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) Китаю в серпні досяг шестимісячного мінімуму. У понеділок країна повідомила про зниження нових експортних замовлень у липні вперше за вісім місяців, а ціни на нове житло зросли в серпні найнижчими темпами цього року.

У Лівії експорт нафти в основних портах був припинений у понеділок, а видобуток по всій країні скорочено, повідомили Reuters шість інженерів, продовжуючи протистояння між ворогуючими політичними фракціями щодо контролю над центральним банком і доходами від нафти.

Національна нафтова корпорація країни (NOC) оголосила форс-мажор на своєму нафтовому родовищі El Feel з 2 вересня. Загальний видобуток знизився до трохи більш ніж 591 тис. барелів на день (б/д) станом на 28 серпня з майже 959 тис. барелів на добу 26 серпня. За даними компанії, 20 липня видобуток становив близько 1,28 млн барелів на добу.

Однак пропозиція має повернутися на ринок, оскільки вісім членів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її філії, відомі як ОПЕК+, планують збільшити видобуток на 180 тис. барелів на добу в жовтні. Згідно з джерелами в галузі, цей план, швидше за все, буде реалізовано попри проблеми з попитом.

Постійні перебої в постачанні з Близького Сходу також підтримують ринок. Два нафтові танкери зазнали нападу в понеділок у Червоному морі біля Ємену, але не зазнали серйозних пошкоджень. Відповідальність взяли на себе підтримувані Іраном хусити, які атакують кораблі на підтримку боротьби ХАМАС проти Ізраїлю в Газі.

www.ukrinform.ua