Простий трюк зробить картоплю хрумкою і ніжною: найкращий спосіб запекти

Простий трюк зробить картоплю хрумкою і ніжною: найкращий спосіб запекти

Картопля – це чистий аркуш, на якому шеф-кухар може проявити свою кулінарну творчість / фото ua.depositphotos.com

Шеф-кухарі назвали найкращий спосіб приготувати хрустку запечену картоплю, пише simplyrecipes.com.

“Багато хто каже, що талант шеф-кухаря можна оцінити за тим, як він готує омлет, але я думаю, що набагато більше про нього розповість те, як він готує картоплю. Картопля – це чистий аркуш, на якому шеф-кухар може проявити свою кулінарну творчість і технічні навички. Найкращі шеф-кухарі вміють робити просту картоплю неземною – хрусткою, але й ніжною та ідеально приправленою”, – йдеться в публікації.

Як запекти картоплю – найкращий спосіб

Зазначається, що опитані кулінари дали одну й ту саму пораду – перед запіканням картоплю варто відварити.

Відео дня

“Я починаю з того, що відварюю молоду картоплю до м’якості й негайно поміщаю її в крижану ванну, щоб зупинити процес приготування, а потім ретельно висушую”, – розповів кухар Вілл.

Після цього він приправляє картоплю оливковою олією, сіллю і чорним перцем і запікає при температурі 230 °С до “красивої хрусткої, золотисто-коричневої скоринки”.

Інший кулінар Пітер додав, що відварювання картоплі перед запіканням може здатися непотрібним додатковим кроком, але це необхідно: “Пропарювання картоплі в каструлі з добре підсоленою водою протягом п’яти хвилин розм’якшить її, видалить надлишки крохмалю і прискорить час запікання”.

“Цей метод гарантує ідеальний баланс хрусткості та ніжності в кожному шматочку, що робить їх ідеальним гарніром до будь-якої страви”, – додав ще один кухар Дерек.

Ще досвідчені кухарі радять картоплю гарненько струсити або розчавити перед тим, як відправити її в духовку.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати соковиті курячі котлети без хліба, яєць і покупного фаршу.

www.unian.ua