Зеленський провів зустріч із гендиректором МАГАТЕ

Зеленський провів зустріч із гендиректором МАГАТЕ

Відео Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі відзначив, що важливо проводити постійний моніторинг не лише стану АЕС, а й критично важливих для їхньої роботи підстанцій.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів зустріч із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Основна увага під час перемовин – питанням посилення ядерної безпеки в Україні, забезпечення постійного моніторингу не лише стану АЕС, а й критично важливих для їхньої роботи підстанцій», – зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запоріжжя заявив, що на сьогодні для повернення під контроль України захопленої росіянами Запорізької АЕС робляться лише політичні кроки. Але їх недостатньо.

Запорізька атомна станція є однією з найбільших в Європі. У березні 2022 року станцію захопили війська РФ. Наразі на території станції перебуває велика кількість російських військових, там також багато зброї. З території станції ведеться обстріл протилежного берега колишнього Каховського водосховища – Нікополя.

Фото: ОП

www.ukrinform.ua