У серпні на приватизаційних аукціонах продали активів на ₴1,2 мільярда

У серпні на приватизаційних аукціонах продали активів на ₴1,2 мільярда

За підсумками серпневих онлайн-аукціонів державні та місцеві бюджети поповнилися на 161,7 млн грн. Ще торги на суму близько 1,1 млрд грн знаходяться на етапі укладання угод.

Про це Укрінформу повідомили в Prozorro.Продажі.

«За підсумками понад п’яти сотень серпневих онлайн-аукціонів вже поповнили бюджети різних рівнів на майже 161,7 млн гривень. Ще торги на майже 1.1 млрд грн знаходяться на етапі укладання угод", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що найдорожчим лотом місяця стало майно боржника ПрАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс", яке придбало ТОВ "ЖК Дрім Таун" за 250,5 млн грн.

Другим за вартістю став спеціальний дозвіл на користування надрами (бурштин) на ділянці "Поляна" в Рівненській області. Наразі переможцем є ТОВ "Ком Ресурс" з пропозицією 90 млн грн.

Фонд державного майна України також успішно реалізував Проєктно-конструкторське технологічне бюро у Львові за 85 млн грн. Переможцем стало ТОВ "Бібуд".

На вересень 2024 року у системі Prozorro.Продажі заплановано понад 5 тис. аукціонів із продажу державного та комунального майна на загальну суму майже 9,1 млрд грн.

Серед найцікавіших лотів місяця – АРМА виставляє на продаж 273 тонни кам'яного вугілля (3 вересня), 870 колод дуба (5 вересня) та 20 годинників Віктора Медведчука (6 вересня).

У вересні відбудуться перші онлайн-торги з великої приватизації – Об'єднаної гірничо-хімічної компанії та Білгород-Дністровського морського торговельного порту, стартова ціна – відповідно, 3,9 млрд грн та 178 млн грн.

Крім того, на продаж виставлено консервний завод у Чернівецькій області (стартова ціна – 2,6 млн грн) та Івано-Франківський котельно-зварювальний завод (стартова ціна – 20,4 млн грн).

Як повідомляв Укрінформ, від запуску приватизаційних аукціонів на платформі Prozorro.Продажі відбулося 6 тис. успішних торгів, на яких вдалося залучити понад 17,2 млрд грн.

www.ukrinform.ua