Як повернути режим сну дитині: експерт дав корисні поради батькам школярів

Як повернути режим сну дитині: експерт дав корисні поради батькам школярів

Для дітей режим сну дуже важливий / фото ua.depositphotos.com

Поки діти повертаються до школи, їхні батьки стикаються з поширеною проблемою – як відновити режим сну після розкладу літніх канікул. В ідеальному світі батьки поступово переводили б час сну своєї дитини на звичайний час, адже спроба зробити це одним рухом може обернутися кошмаром.

На щастя, існують хитрощі, які підштовхнуть дітей повернутися до звичного режиму сну. Експерт Мартін Сілі дав Mirror свої головні поради щодо відновлення циклу сну дитини. Одна з них включає пригощання смаколиками.

Експерт зі сну припускає, що вживання вівсяного печива може стати квитком до звичного режиму. 

Відео дня

“Те, що ваша дитина їсть перед сном, також може вплинути на те, чи буде вона добре, чи погано спати. Такі продукти, як вівсяне печиво, банани та молоко, містять амінокислоту під назвою триптофан. Це викликає у них сонливість і, отже, більше шансів заснути”, – пояснює Сілі.

Вважається, що продукти, багаті триптофаном, можуть викликати сонливість, тому для максимального засвоєння їх рекомендовано подавати приблизно за годину до сну. Експерт нагадує, що часто перед сном у дитини з’являється безліч термінових справ, які потрібно вирішити тут і зараз.

“Це складно, але постарайтеся бути твердими і дайте їм зрозуміти, що коли вони лягають у ліжко, вони повинні залишатися в ньому. Якщо вони все-таки встануть з ліжка, не реагуйте, а просто проведіть їх назад у ліжко, нічого не кажучи. Це ще більше підтверджує правило, що коли ви лягаєте в ліжко, ви залишаєтеся в ліжку до ранку”, – наголошує він.

Сілі рекомендує також батькам забирати у дітей електронні пристрої принаймі за дві години до сну. Спочатку це може бути важко, тому можна починати з 15 хвилин і поступово збільшувати цей час.

“Це може бути дуже складно, особливо якщо ви регулярно даєте своїй дитині свій пристрій, щоб зайняти її. Проте синє світло, яке випромінює планшети та телефони, може змусити її подумати, що зараз день, незважаючи на те, що надворі темно”, – підсумував експерт.

Поради щодо сну

Як повідомляв УНІАН, неправильно обрана їжа перед сном може стати на заваді, а тому потрібно уважно до цього ставитись. Експерти назвали 8 найгірших продуктів, які можна з’їсти перед сном. Якщо ви бажаєте спокійно спати, уникайте їх.

Вчені розкрили, що на кошмари та поганий сон може впливати один дивовижний фактор.

www.unian.ua