Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ – Мінфін

Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ - Мінфін

Фото Керівництво Міністерства фінансів та Національний банк України разом із місією Міжнародного валютного фонду розпочали сьогодні обговорення заходів економічної та фінансової політики у межах п'ятого перегляду програми EFF.

Про це повідомляє Міністерство фінансів у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ключовими темами є виконання заходів, визначених за Програмою до наступного перегляду, зокрема, впровадження фіскальних структурних реформ. Окрім того, учасники розглянуть питання відновлення боргової стійкості та пріоритети реформ уряду України.

У Мінфіні зазначили, що Україна станом на початок вересня 2024 року, в межах дії Програми, виконала 23 структурні маяки із 37, передбачених Меморандумом з МВФ. З них 14 маяків стосувалися фіскального сектору.

Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ - Мінфін

“Від початку повномасштабного вторгнення МВФ спрямував Україні 10,2 млрд доларів США бюджетної допомоги, що є третім за обсягом джерелом зовнішнього фінансування після ЄС та США. Ми продовжуємо системно працювати з міжнародними партнерами над забезпеченням макрофінансової стабільності в умовах війни. Допомога Фонду у цьому процесі є координуючою між донорами, що сприяє мобілізації ресурсів на пріоритетні потреби України”, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ - Мінфін

У свою чергу, голова Нацбанку Андрій Пишний наголосив, що "зобов’язання, закріплені за Національним банком до п’ятого перегляду (програми з МВФ – ред.), виконані майже в повному обсязі, деякі навіть завчасно".

"У межах місії ми особливо зосередимося на можливостях акумулювання внутрішніх ресурсів для покриття потреб державного бюджету, які зросли, зважаючи на тривалість та інтенсивність війни. Завдання дійсно непросте. Ми вбачаємо, що в його вирішенні значну роль відіграватиме робота на внутрішньому борговому ринку", – сказав очільник НБУ.

Місія МВФ триватиме із 4 вересня по 10 вересня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду розпочала у середу, 4 вересня, переговори з українською владою щодо п'ятого перегляду програми розширеного фінансування (EFF) на суму 1,1 млрд дол.

Фото: Мінфін

www.ukrinform.ua