Один овоч потрібно прибрати подалі, щоб картопля залишалася свіжою: дівчина розкрила секрет

Один овоч потрібно прибрати подалі, щоб картопля залишалася свіжою: дівчина розкрила секрет

Дівчина розповіла, як правильно зберігати картоплю / колаж УНІАН, скріншот @healthnutnutrition, ua.depositphotos.com

Картопля є основним продуктом харчування, який можна знайти в будинках по всій країні.

Але де і як ви зберігаєте картоплю? Деякі люди наполягають на тому, щоб ховати її в шафці, де вона може бути захищена від сонячного світла. Інші стверджують, що картоплю слід тримати в прохолодному ящику холодильника.

Ніколь Гонсалвес, також відома в TikTok як healthnutnutrition, каже, що найважливіше – не зберігати картоплю в пластиковому пакеті.

Відео дня

Ніколь розповіла, що після багатьох років експериментів вона виявила, що секрет збереження картоплі полягає в тому, щоб тримати її в “коричневому паперовому пакеті”.

Вона також каже, що зберігати картоплю в холодильнику не можна, оскільки це може змінити смак. Замість цього Ніколь рекомендує зберігати бульби в темному і прохолодному місці, наприклад, у шафі, подалі від холодильника.

Ніколь також радить не зберігати цибулю поруч із картоплею. “Вам не потрібно зберігати цибулю разом із картоплею, тому що вона насправді виділяє газ, який змусить вашу картоплю прорости і швидше зіпсуватися”, – пояснила дівчина.

За словами Ніколь, винуватцем є етиленовий газ, який можуть виділяти яблука, банани і помідори. Цей газ може скоротити термін зберігання чутливих до етилену продуктів, таких як броколі та капуста. Тому, за її словами, розумно зберігати джерела етилену окремо від їхніх чутливих аналогів.

Ба більше, високий вміст вологи в картоплі згубний для цибулі. Це змушує її гнити, ставати коричневою і м’якою; тому ці два продукти завжди слід тримати окремо.

Нагадаємо, раніше шеф-кухар розкрив секрет, як досягти хрусткої скоринки у запеченої картоплі.

www.unian.ua