Готовність захисту об’єктів Укренерго становить понад 85% – Шмигаль

Готовність захисту об'єктів Укренерго становить понад 85% - Шмигаль

Захисні споруди на об'єктах НЕК "Укренерго" готові на понад 85%. На об'єктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, але роботи тривають.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Готовність об'єктів Укренерго – понад 85% захисних споруд, готовність об'єктів Агентства з відновлення дещо нижча, але роботи тривають", – сказав Шмигаль.

Загалом, уряд виділив на облаштування пасивного захисту енергетичних об'єктів 10 млрд грн, ще понад 5 млрд грн виділила НЕК "Укренерго".

Шмигаль зазначив, що за умов відсутності нових атак на енергетичну інфраструктуру є шанс пройти зиму без відключень світла.

"Але ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої розкоші. Їхня терористична і геноцидна політика буде продовжуватися. Ми вже знаємо, що готуються наступні масовані ракетні й дронові удари по нашій енергосистемі", – наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, НЕК «Укренерго» фіналізує будівництво першої черги антидронового захисту високовольтного обладнання на 41 об’єкті, системи захисту ще 22 підстанцій облаштовує Держвідновлення.

www.ukrinform.ua