І смакує, і лікує: ось чому потрібно їсти грушу щодня

І смакує, і лікує: ось чому потрібно їсти грушу щодня

Ось чому потрібно їсти груші / фото ua.depositphotos.com

Груша – улюблений фрукт мільйонів людей. Але вона не лише смачна і соковика, але й корисна для здоров’я. Існує 8 причин, чому ви повинні зробити її частиною свого здорового харчування, пише HealthShots.

1. Має протизапальні властивості

Запалення – це природна імунна реакція, яка допомагає вам захиститися від інфекцій, токсинів та інших патогенів. Надмірна сила запалення може призвести до таких проблем, як астма, рак, діабет 2 типу та хвороба Альцгеймера. Відповідно до дослідження, опублікованого в журналі Molecules, груші багаті флавоноїдними антиоксидантами, які допомагають полегшити запалення та знизити ризик захворювань.

Відео дня

2. Контролює рівень цукру в крові

Груші мають низький глікемічний індекс і високий вміст клітковини, що робить їх хорошим вибором для людей з діабетом. Вони також містять численні властивості, які допомагають підтримувати рівень цукру в крові. Відповідно до дослідження, опублікованого в American Journal of Nutrition, люди, які їдять п’ять або більше груш на тиждень, мали на 23% менший ризик розвитку діабету 2 типу. Флавоноїди в грушах також можуть допомогти знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

3. Сприяє здоров’ю кишечника

Клітковина корисна для здоров’я кишечника, і груші її містять у великій кількості. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що груші містять розчинну та нерозчинну клітковину, яка є корисною для здоров’я травлення. Якщо у вас запор, цей фрукт може допомогти! Груші також містять харчові волокна, включаючи пребіотики, які покращують загальний стан травлення.

4. Зменшує серцеві захворювання

Груші чудово підходять для серця завдяки високому вмісту клітковини та антиоксидантів. У дослідженні, опублікованому в Frontiers in Nutrition  антиоксидант під назвою антоціани може допомогти захистити вас від ішемічної хвороби серця. Він також містить клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину. Високий рівень холестерину є фактором ризику серцевих захворювань. Калій у ньому також допомагає контролювати високий кров’яний тиск, ще один фактор ризику серцевих захворювань. Одним словом, це гарне доповнення до здорової для серця дієти.

5. Може допомогти вам схуднути

Якщо ви думали, які фрукти можна додати до дієти для схуднення , ви можете вибрати груші! Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrition, жінки із зайвою вагою, які їли три груші, одночасно харчуючись шість разів на день, втратили 1,22 кілограма за 12 тижнів. Він також має низьку калорійність, високий вміст води та клітковини, що допомагає довше залишатися ситими.

6. Регулює артеріальний тиск

Високий кров’яний тиск або гіпертонія можуть пошкодити ваші кровоносні судини та призвести до проблем із серцем, мозком, нирками та очима. Люди, які їдять більше цільних фруктів, включаючи груші, можуть знизити ризик розвитку високого кров’яного тиску. Груші також містять калій, який може допомогти знизити кров’яний тиск .

7. Сприяє здоров’ю шкіри

Якщо ви шукали спосіб зміцнити шкірний покрив і боротися зі шкірними проблемами, груша може допомогти. Груша є чудовим джерелом антиоксидантів і кількох вітамінів, які можуть допомогти вам отримати здорову та сяючу шкіру. Це робиться шляхом захисту від пошкодження вільними радикалами та підтримки відновлення шкіри.

8. Підвищує імунітет

Груша – це поживний фрукт, який містить багато поживних речовин, у тому числі вітаміни, мідь і клітковину, які можуть допомогти зміцнити ваш імунітет. Дослідження, опубліковане в The Pharma Journal, показало, що груша має властивості, які допомагають зменшити вільні радикали та підвищити імунітет. Вітамін С у грушах також допомагає стимулювати утворення лейкоцитів, що може знизити ризик захворювань, зміцнюючи ваш імунітет.

www.unian.ua