МАГАТЕ: Російські дрони пролітали за кілька кілометрів від Хмельницької АЕС

МАГАТЕ: Російські дрони пролітали за кілька кілометрів від Хмельницької АЕС

Російські ударні безпілотники під час однієї з останніх атак на Україну пролітали всього за кілька кілометрів від Хмельницької атомної електростанції.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті МАГАТЕ, передає Укрінформ.

"На Хмельницькій АЕС команда МАГАТЕ почула безпілотники і постріли рано-вранці в середу і була змушена сховатися в укритті. ХАЕС та Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) повідомили МАГАТЕ, що безпілотники пролетіли за кілька кілометрів від станції", – йдеться у пресрелізі.

Крім того, команди МАГАТЕ на Рівненській, Південноукраїнській та Чорнобильській АЕС повідомили, що минулого тижня у більшість днів оголошувалася повітряна тривога. За їхньою інформацією, ці АЕС іще не відновили з'єднання з усіма лініями електропередачі за межами станцій після масштабних повітряних ударів 26 серпня, "спрямованих на електричні підстанції, які є важливими для забезпечення ядерної безпеки".

Як повідомляв Укрінформ, під час масованої атаки 26 серпня Росія вперше випустила десятки ракет із касетними боєприпасами по українських розподільчих електропідстанціях.

Повітряні удари РФ, спрямовані на енергетичну інфраструктуру України, спричинили значні коливання в енергопостачанні та призвели до тимчасового зупинення або відключення реакторних установок на Рівненській та Південноукраїнській АЕС. Це також вплинуло на ситуацію з енергопостачанням на Хмельницькій АЕС та Чорнобильській станції.

Фото: otveri.info 

www.ukrinform.ua