Сібіга провів переговори з Блінкеном та главами МЗС кількох країн

Новий міністр закордонних справ України провів переговори з державним секретарем США, а також колегами з Чехії, Польщі, Румунії, Туреччини та Молдови.

Андрій Сібіга
Сібіга провів переговори з Блінкеном та главами МЗС кількох країн

Новий міністр закордонних справ української держави провів переговори з державним секретарем США, а також колегами з Чехії, Польщі, Румунії, Туреччини та Молдови, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Twitter.

Андрій Сібіга з Ентоні Блінкеном обговорили зміцнення партнерства у стратегічній сфері, зміцнення військової підтримки, просування Формули миру та посилення санкцій проти Росії. З лідером МЗС Румунії обговорювалися добросусідські відносини, вступ України до Європейського Союзу та Альянсу НАТО, а також передача системи ЗРК Patriot.

Міністру Чехії політик подякував за підтримку України та ініціативу щодо постачання боєприпасів. Обговорювався розвиток оборонної співпраці та Формула миру Зеленського. З Турецьким міністром обговорювалося зміцнення зв’язків, безпека у Чорному морі та координація на Генеральній Асамблеї ООН. Нагадуємо, що на Заході незадоволені антикорупційними зусиллями України.

Україна зацікавлена у залученні американських інвестицій в оборонний сектор.