Постраждала від пожежі градирня ЗАЕС має бути знесена – Гроссі

Постраждала від пожежі градирня ЗАЕС має бути знесена - Гроссі

Відео Постраждала від пожежі градирня на окупованій Росією Запорізькій АЕС не придатна для використання, тому у майбутньому її, ймовірно, знесуть.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт агентства, про це у середу під час п’ятого візиту на ЗАЕС заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

Відео: МАГАТЕ

«До сьогодні ми не могли дістатися до цієї точки високо у вежі, тому ми можемо набагато краще оцінити завдані збитки. Ця велика споруда непридатна для використання у майбутньому, тому її, ймовірно, колись знесуть», – зазначив Гроссі.

Відео також вміщує кадри із проведеної Гроссі інспекції насосної станції для забезпечення водою, яка є життєво необхідною для охолодження АЕС і на якій виникли проблеми із водопостачанням після підриву торік Каховської ГЕС російськими військовими.

Крім того, очільник МАГАТЕ відвідав сховище ядерного палива ЗАЕС і оглянув ядерні паливні стрижні.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 11 серпня росіяни із незрозумілою метою влаштували пожежу в градирні на території захопленої ними Запорізької АЕС.

Зранку 12 серпня начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що пожежа на Запорізькій атомній станції припинилася.

Того ж дня експерти МАГАТЕ, які перебувають на Запорізькій АЕС, заявили, що помітили густий темний дим, що йшов із північно-західної частини станції, після того, як почули численні вибухи протягом вечора.

Фото: Костянтин Ліберов

www.ukrinform.ua