Як розпізнати, що ваш партнер – прихований нарцис: 9 тонких ознак

Як розпізнати, що ваш партнер - прихований нарцис: 9 тонких ознак

Приховані нарциси часто вміють приховувати своє справжнє обличчя / фото ua.depositphotos.com

Розпізнати у своєму партнері ознаки прихованого нарциса може бути особливо складно, тому що його маніпуляції часто залишаються непоміченими, пише Hack Spirit.

“Ключ криється в тонкощах. Приховані нарциси не виставляють напоказ свою важливість, а маскують її за фасадом, що ускладнює їхню ідентифікацію”, – йдеться в публікації.

9 ознак, що ваш партнер – прихований нарцис

Вони майстри маскування. Приховані нарциси часто вміють приховувати своє справжнє обличчя. Вони можуть не робити грандіозних заяв, але у них є надприродна здатність змушувати кожну розмову обертатися навколо них.

Відео дня

Вони постійно грають роль жертви. Приховані нарциси використовують жертовність, щоб зосередити увагу всіх на собі в кожній ситуації.

Відсутність емпатії. Дослідники виявили, що люди з високим рівнем прихованого нарцисизму демонструють нижчий рівень емпатії. У стосунках це може означати, що ваш партнер часто ігнорує ваші почуття або не проявляє розуміння, коли ви засмучені. Вони навіть можуть змусити вас відчути, що ви занадто гостро реагуєте або занадто чутливі.

Вони вас “труять”. Газлайтинг – це форма психологічної маніпуляції, за якої злочинець змушує жертву засумніватися у своїй реальності. Це поширена тактика, яку використовують приховані нарциси.

Вони мовчать. Мовчання – це форма емоційної маніпуляції, яку часто використовують приховані нарциси. Вона полягає в ігноруванні або відмові від спілкування з вами як покарання.

Вони змушують вас почуватися незначними. Ви можете почати відчувати, що ви недостатньо гарні, що вам потрібно зробити більше, бути кращими, щоб заслужити їхню любов або увагу.

Вони завжди мають рацію. Бути з тим, хто завжди правий, може бути виснажливо. Це може змусити вас почуватися не почутим, знеціненим, а іноді навіть дурним.

Вони пасивно-агресивні. Це може включати в себе недбалі коментарі, непряму критику або тонкі підколи, всі спрямовані на те, щоб підірвати вас, не будучи відкрито конфронтаційними.

Їм не вистачає щирого каяття. Коли вони завдають вам болю, вони можуть вибачитися, якщо це служить їхній меті, але це рідко супроводжується щирістю.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як зрозуміти, що друг таємно бажає вам провалу.

www.unian.ua