Яблуко на день позбавить необхідності ходити до лікаря: дієтологи сказали, чи правда це

Яблуко на день позбавить необхідності ходити до лікаря: дієтологи сказали, чи правда це

Яблука дуже корисні для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Яблуко на день позбавить від необхідності ходити до лікаря – це знайома всім ідіома. Але, чи замислювалися ви, чому саме яблука? Чому, наприклад, не банан або жменя ягід на день не позбавить нас необхідності ходити до лікаря?

За словами дієтологів, є кілька особливих переваг, які відрізняють яблука від інших фруктів, пише Parade.

Чому потрібно їсти яблуко на день

1. Яблука корисні для серця

Відео дня

Дієтологиня Емілі Хеммон зазначила, що яблуко на день підтримує здоров’я серцево-судинної системи. Вона пояснила, що яблука багаті на клітковину, а дієта з високим вмістом клітковини корисна для серця. “Яблука містять велику кількість розчинної клітковини, яка може знизити рівень холестерину, допомогти в регуляції шлунково-кишкового тракту і знизити артеріальний тиск”, – перерахувала фахівець.

Хеммон пояснила, що ще одна причина, чому яблука є такою корисною для серця їжею, полягає в тому, що вони багаті на флавоноїди, тип антиоксиданту, який зменшує запалення. Крім того, Хеммон вказала, що яблука містять калій, який допомагає знизити артеріальний тиск.

2. Покращує травлення

Клітковина в яблуках підтримує здоров’я травної системи. “Якщо ви збільшите щоденне споживання клітковини, яку ви отримуєте з яблука, це допоможе регулювати травлення, або, іншими словами, поліпшить випорожнення”, – сказала дієтологиня Джекі Ньюджент.

А дієтологиня Деббі Бессен додала, що розчинна клітковина в яблуках також робить їх ситним перекусом. Іншими словами, вони наситять вас більше, ніж ультраоброблена їжа, така як чіпси або цукерки.

3. Вживання одного яблука на день зміцнить імунітет

Бессен сказала, що антиоксиданти в яблуках допомагають зміцнити імунну систему. Це означає, що якщо ви будете щодня їсти яблуко, то будете рідше хворіти або зможете швидше одужувати. Вона каже, що в яблуках є один особливий тип антиоксиданту – кверцетин, який є особливо ефективним і допомагає зменшити запалення, артеріальний тиск і симптоми алергії.

4. Регулярне вживання яблук знижує ризик діабету 2 типу та ожиріння

Дієтологи зазначили, що яблука – це їжа з низьким глікемічним індексом, що робить їх особливо корисними для людей з діабетом 2 типу або переддіабетом. Вони не підвищують рівень цукру в крові. Це допомагає підтримувати стабільний настрій і рівень енергії.

Якщо однією з ваших цілей є схуднення здоровим способом, перекус яблуками може допомогти. Це один із продуктів, який ви можете їсти і худнути одночасно. “Щоденне вживання яблук може мати негайні переваги, наприклад, сприяти зниженню ваги. Високий вміст клітковини в яблуках сприяє ситості, що може призвести до зниження споживання калорій і підтримання контролю ваги”, – пояснила Хеммон.

5. Яблука корисні для мозку

Хеммон зазначила, що одна дивовижна перевага регулярного вживання яблук, про яку багато людей не знають, полягає в тому, що вона підтримує здоров’я мозку. Це частково завдяки кверцетину. “Кверцетин відомий тим, що захищає клітини мозку і знижує ризик зниження когнітивних функцій, пов’язаного зі старінням. Ви можете зробити попереджувальні кроки для підтримки здоров’я мозку, включивши яблука в раціон”, – сказала фахівчиня.

Інші новини про користь яблук

Дієтологи зазначили, що, якщо ви хочете поліпшити загальний стан здоров’я, з’їдати по одному яблуку на день – це простий спосіб зробити це. Фахівці рекомендували їсти яблука прямо зі шкіркою.

Деякі фахівці зазначили, що вживання яблук сприяє здоров’ю шкіри. Зокрема, регулярне вживання яблук може допомогти покращити стан шкіри, як-от пігментацію та екзему.

www.unian.ua