4 фрази можуть врятувати стосунки: експерти пояснили, що доречно говорити

4 фрази можуть врятувати стосунки: експерти пояснили, що доречно говорити

Є кілька фраз, які не дозволять конфліктам розгорітися, поділилися експерти / фото pixabay.com

Деякі люди хочуть знати, як правильно жити в цьому світі та спілкуватися з рідними, близькими та колегами чи керівництвом, щоб під час взаємодії не ранити когось й домогтися розуміння.

Є чотири фрази, які можуть врятувати будь-які стосунки, пише YourTango. За відомостями видання, рятівні фрази ґрунтуються на емпатії. Перша фраза така – “чи не хочете ви…”. Експерти наголошують, що не потрібно ставити себе босом удома, командуючи членами сім’ї, – якщо потрібно зробити якісь справи, варто саме в такий спосіб про них запитати, щоб отримати бажаний результат.

Правила спілкування в колективі та вдома – що казати, щоб не роздмухати конфлікт:

  • “Я розумію, чому ви так почуваєтеся…”. Коли хтось злиться, а ви пропонуєте йому співчуття, то помітите, що гнів у словах і тоні слухача зменшується в міру того, як ви використовуєте співчутливі слова в спокійному, емоційно нейтральному тоні. Такий ефект від емпатії описано в Australian Journal of Psychotherapy;
  • “Вибачте, ви маєте рацію…”. Якщо ви зробили помилку, а це нормально, оскільки всі помиляються, то краще її визнати й усунути проблему, аніж заперечувати свій “прокол” й сваритися через це.
  • Ще одна рятівна фраза для стосунків – “я зрозумів…”. Завдяки таким словам ви можете не дозволити конфлікту розгорітися.

    Відео дня

    Цікаві новини про стосунки – що повідомлялося

    Раніше УНІАН дізнався, як розпізнати впевнену в собі жінку. Такі жінки, за відомостями експертів, зокрема, ставлять на перше місце турботу про себе, можуть радіти успіхам інших представниць своєї статі, а також здатні встановлювати здорові кордони під час спілкування.

    www.unian.ua