“Кокаїнові бегемоти” Пабло Ескобара “дістали” жителів Колумбії: суд виніс рішення

"Кокаїнові бегемоти" Пабло Ескобара "дістали" жителів Колумбії: суд виніс рішення

“Кокаїнові бегемоти” Пабло Ескобара “дістали” жителів Колумбії / скріншот

У рамках постійних зусиль щодо боротьби з популяцією інвазійних бегемотів, вперше завезених у країну наркобароном Пабло Ескобаром, колумбійський суд видав наказ, який визначає, що на цих тварин можна і потрібно полювати. Про це повідомляє ABC News.

Зазначається, що адміністративний суд Кундінамарки повідомив Міністерству навколишнього середовища Колумбії, що у нього є три місяці, щоб ввести в дію “постанову, яка передбачає заходи щодо викорінення виду”, зазначивши, що ці заходи повинні включати “контрольоване полювання та стерилізацію”.

“Бегемоти не є рідними для Колумбії, вони опинилися там у 1980-х роках, коли сумно відомий колумбійський наркобарон Пабло Ескобар вирішив витратити частину своїх “кокаїнових” грошей на створення зоопарку у своєму маєтку, де мешкали різноманітні екзотичні тварини, зокрема чотири бегемоти”, – йдеться у матеріалі.

Відео дня

Видання зазначає, що коли Ескобара було вбито в 1993 році, більшість тварин з маєтку були відправлені в зоопарки або загинули, але бегемотам вдалося уникнути винищення. У той час не вважалося, що це буде великою проблемою: влада припустила, що вони, швидше за все, загинуть, враховуючи, що це не було їхнє природне середовище існування.

“Натомість вони процвітали – і зараз їх приблизно 170. Якщо залишити їх напризволяще, до 2039 року їхня популяція може досягти 1418 осіб. За словами суддів, це становить загрозу для “екологічної рівноваги” території”, – пише ЗМІ.

Автори пишуть, що однією з головних проблем є кал бегемотів, який діє як потужне добриво в довколишніх озерах і річках. Наслідком цього є те, що бактерії та водорості всередині відчувають бум популяції, що може призвести як до шкідливого цвітіння водоростей, так і до нестачі кисню та поживних речовин для інших організмів, які покладаються на воду.

“Вони можуть переховувати хвороби та паразитів, які можуть вражати іншу дику природу, включаючи людей, хоча головне занепокоєння щодо останніх полягає більше в тому, що бегемоти, як відомо, агресивні. У результаті колумбійська влада робила кілька спроб впоратися з інвазивними тваринами”, – резюмує видання.

Останні новини дикої природи

У Британії вилупилося “найсмертоносніше пташеня у світі”. В парку Котсуолдс народився грізний нелітаючий південний казуар після 25-річних спроб його розведення.

Південний казуар вважається небезпечним через свої пазурі, сильні ноги та агресивну поведінку в разі загрози.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Антарктичні “репери”: українських полярників “переслідують” дивовижні тварини
  • Збільшується кількість “розвідників”: до українських полярників несподівано прийшли пінгвіни (відео)
  • Дорогою до теплих країв: на Одещину прилетіли “мігранти” з датчком із Фінляндії
  • www.unian.ua