Чому моя кішка спить на голові та обличчі: експерт пояснила

Чому моя кішка спить на голові та обличчі: експерт пояснила

Муркотуни іноді занадто сильно люблять свого господаря / фото ua.depositphotos.com

Багато власників кішок знають, що ділити дім із котячим другом часто означає ділити і подушку. І якщо вранці ви прокидаєтеся з пухнастим шоломом на голові, вам, можливо, цікаво, чому кішки люблять спати на вашому обличчі і як це припинити, якщо це заважає вашому сну.

Видання Daily paws з’ясувало у сертифікованої консультантки з поведінки котів Амелії Вібер, чому кішки сплять біля вашої голови.

Причина №1. Ваша голова – найзатишніше місце в ліжку

На думку Вібер, тепло, що виділяється вашою головою, може бути привабливим, тому вона лягає там спати.

Відео дня

Нормальна температура тіла кішки становить 38,9°C. Крім того, у кішок менше теплових рецепторів, ніж у людей, тому теплолюбний домашній улюбленець використовує зовнішні джерела для підтримки своєї внутрішньої температури.

Причина №2. Кішка любить вас

“З мого досвіду, кішки, які почуваються дуже близько і комфортно зі своєю людиною, під час сну притискаються до її голови”, – пояснює експерт. “Тому, я вважаю, це можна розцінювати як комплімент”.

Як відучити кішку спати на вашому обличчі

Вібер зазначає, що для власників котів, які страждають на алергію, а також для тих, хто любить поспати, такі обійми можуть виявитися не надто приємними. На щастя, вам не доведеться жертвувати зв’язком, який ви побудували зі своєю кішкою, щоб трохи поспати на самоті.

Вібер пропонує два варіанти вирішення, які спрямовані на усунення потенційних причин такої поведінки:

  1. Запропонуйте кішці додаткове затишне ліжко.
  2. Приділяйте кішці більше уваги.

Вібер рекомендує знайти інші способи зблизитися і пообніматися з кішкою, поки ви ще не спите. Ви можете виділити час, щоб поніжитися з кішкою на дивані, або навіть дозволити їй трохи поніжитися на ваших грудях у ліжку, а потім акуратно перенести її у своє тепле ліжко та вимкнути світло.

Раніше УНІАН писав, чому кішка спить із вами.

www.unian.ua