Українські пілоти у Румунії проходять “теорію” польотів на F-16

Перша група українських пілотів розпочала навчання на винищувачах F-16 на авіабазі в Румунії, де вони проходять теоретичну підготовку.

Винищувачі F-16
Українські пілоти у Румунії проходять "теорію" польотів на F-16

Перша група українських пілотів розпочала навчання на винищувачах F-16 на авіабазі в Румунії, де вони проходять теоретичну підготовку, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Barron`s.

Чотири пілоти українського походження прибули на базу на початку цього тижня. Очікується, що практичні заняття можуть розпочатися до кінця року. Винищувачі моделі F-16 є багатоцільовими авіаційними технологіями, розробленими в США.

Винищувачі можуть виконувати різні бойові завдання, включаючи повітряні бої, атаки по наземних цілях та розвідку. Завдяки своїй маневреності та відносно невисокій вартості, F-16 активно використовується в багатьох країнах світу.

У липні українська держава отримала свої перші винищувачі моделі F-16, а навчальний центр у Румунії розпочав підготовку пілотів. Міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що незабаром у небі України побільшає F-16. Україна використовує автодороги як злітні смуги для F-16.

Вже відомо чи пов’язане звільнення Олещука з катастрофою F-16.