Чому коти так люблять стрибати та наскільки високо їм це вдається робити

Чому коти так люблять стрибати та наскільки високо їм це вдається робити

Також експерт назвала породи, які які відомі своєю стрибучістю / фото ua.depositphotos.com

Коти зазвичай люблять лежати та насолоджуватися своїм безтурботним життям, однак іноді вони можуть стрибати так високо, що це вражає багатьох людей. Як виявилось, ці тварини можуть стрибати до понад 2 метрів у висоту. Експерт для видання Daily Paws розповіла, як вони це роблять. 

Спеціаліст з наукових комунікацій у компанії Basepaws Ровін К. Роуз зазначила, що всі домашні коти походять від північноафриканського або близькосхідного дикого кота, який жив на деревах. 

“Цим диким котам потрібно було вміти швидко застрибувати на високі сідала для безпеки, спостереження та відпочинку. Їм також була потрібна здатність стрибати, крутитися і повертатися – як для переслідування здобичі, так і для ухиляння від хижаків. Сучасні домашні коти зберегли багато анатомічних особливостей своїх диких предків”, – пояснила вона.

Відео дня

Як далеко і високо можуть стрибати коти?

У Daily Paws зазначили, що здоровий дорослий кіт може стрибнути на відстань, що близько в п’ять-шість разів перевищує довжину його тіла – близько 2,4 метра по вертикалі та майже на таку ж відстань по горизонталі. 

“Рекордсменом Книги рекордів Гіннеса з найдовшого стрибка серед котів є кіт-воїн Вафелька, красень-смокінг, який може стрибнути на 7 футів (2,1 метра – УНІАН). Тож якщо ви думаєте, що пакетик з котячими ласощами надійно лежить у холодильнику, то одного разу, зайшовши на кухню, ви можете побачити, як ваш кіт ласує шведським столом”, – наголосили у матеріалі.

Звісно, ця здатність до стрибків може відрізнятися у котів, які мають короткі лапи. Однак Роуз назвала породи котів, які відомі своєю стрибучістю:

  • абісинська;
  • східна короткошерста;
  • саванна кішка;
  • сибірська.
  • Чому коти полюбляють стрибати?

    Зазвичай більшість котів стрибають високо, аби знайти найкраще місце для сидіння. Вони залазять на прилавки, штори і навіть ялинки, аби знайти його. За словами Роуз, це частина природного інстинкту сучасних кошенят, який передали їм їхні предки – дикі коти.

    “[Коти стрибають заради] відчуття безпеки, можливості отримати гарний оглядовий майданчик або навіть просто з цікавості до навколишнього середовища”, – підкреслює вона.

    Тому експерт закликала любителів котів забезпечити домашніх улюбленців безпечними способами дістатися до високих місць та комфортно відпочити на них. 

    “Це може бути котяче дерево, на яке вони можуть залізти з різними рівнями сидінь, сидіння на підвіконні або навіть “затишна” полиця, стійка і безпечна для котів”, – додає Роуз.

    Інші цікавинки про котів

    Раніше УНІАН розповідав, чому коти постійно сплять. За словами експертів, однією з причин того, що тваринка багато спить вдень, може бути те, що вночі він полює на уявних мишей.

    Також стало відомо, чому коти не полюбляють, коли двері зачинені. Експерти кажуть, що частково це пов’язано з тим, що коти є допитливими та бояться щось пропустити. Відомо, що коти від природи є допитливими істотами, тому їм подобається стежити за всім, що відбувається на їхній території, до якої вони належать.

    www.unian.ua