Термін придатності вина, горілки та віскі: як зберігати алкоголь удома, щоб не зіпсувався

Термін придатності вина, горілки та віскі: як зберігати алкоголь удома, щоб не зіпсувався

УНІАН розповість, скільки можна зберігати відкритий алкоголь / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Алкоголь можна зберігати тривалий час, однак у різних видів спиртних напоїв є свої особливості в термінах придатності.

Правильне зберігання алкоголю допомагає зберегти його смак і якість.

Відео дня

  • Термін придатності горілки
  • Термін придатності вина
  • Термін придатності шампанського
  • Термін придатності коньяку
  • Термін придатності віскі
  • Як зберігати алкоголь удома – що важливо знати
  • Читайте далі, щоб дізнатися, як зберігати алкоголь вдома і скільки можна зберігати відкритий алкоголь.

    Термін придатності горілки

    Багато хто задається питанням, чи є термін придатності у горілки. Формально, горілка – один з тих напоїв, які можуть зберігатися практично вічно за правильних умов.

    У закритій пляшці горілка зберігає свої властивості невизначено довго, якщо вона перебуває в прохолодному і темному місці. Однак відкрита горілка має бути використана протягом 1-2 років, оскільки з часом вона може втратити свою міцність і смак.

    Термін придатності вина

    Вино – це той напій, термін придатності якого безпосередньо залежить від умов зберігання. Термін придатності вина в пляшці варіюється залежно від його виду. Білі вина зазвичай зберігаються 2-3 роки, тоді як червоні можуть витримуватися довше – від 5 до 10 років.

    Важливо пам’ятати, що вино слід зберігати в темному і прохолодному місці з постійною температурою. Відкриту пляшку вина бажано випити протягом 3-5 днів, щоб воно не втратило смакові якості.

    Термін придатності шампанського

    Шампанське, як і вино, також потребує уважного зберігання. Термін придатності шампанського в закритій пляшці зазвичай становить близько 3-4 років для некласичного шампанського і до 10 років для витриманих вин. Однак, відкрите шампанське краще вжити протягом 1-2 днів, оскільки воно швидко втрачає свої бульбашки і свіжість.

    Термін придатності коньяку

    Багато хто цікавиться, у коньяку є термін придатності чи ні. У закритій пляшці термін придатності коньяку практично не обмежений, якщо він зберігається в правильних умовах: темне місце і стабільна температура. Відкритий же коньяк може поступово втратити свій аромат, тому краще його вжити протягом 6 місяців – 1 року.

    Термін придатності віскі

    Термін придатності віскі в закритій пляшці також практично не обмежений, якщо дотримані умови зберігання – темрява, прохолода і відсутність різких перепадів температури.

    Відкритий віскі зберігає свої смакові властивості до 1-2 років, але з часом він може трохи змінитися за ароматом і міцністю.

    Як зберігати алкоголь удома – що важливо знати

    Щоб алкогольні напої не псувалися і зберігали свої властивості, важливо знати, як зберігати алкоголь вдома. Основні рекомендації: зберігати в темному і прохолодному місці з постійною температурою, уникати прямих сонячних променів і щільно закривати пляшки після відкриття.

    Усе це дасть змогу подовжити термін зберігання напоїв і насолоджуватися їхнім смаком довгий час.

    Таким чином, кожен вид алкоголю має свої особливості зберігання і терміни придатності. Напої в закритих пляшках можуть зберігатися роками, а у відкритих – вимагають більш швидкого вживання, до втрати смакових якостей.

    Вас також можуть зацікавити новини:

  • Ідеальну температуру для червоного вина давно визначено: що важливо знати
  • 6 “найкорисніших” видів алкоголю з усіх: поради дієтологів
  • Не тільки сухе вино: 7 найкращих алкогольних напоїв із низьким вмістом вуглеводів
  • www.unian.ua