8 рудих порід котів, які стануть чудовими домашніми улюбленцями

8 рудих порід котів, які стануть чудовими домашніми улюбленцями

Котики завжди є потіхою у житті людей / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви в пошуках чудового рудого кота для дому, то будьте впевнені, що є безліч порід помаранчевих котів, кожен з яких є унікальним та особливим. Видання Daily Paws назвало 8 порід рудих котів, які відповідатимуть вашій індивідуальності. 

Абісинська кішка

Абісинські коти мають короткошерсту шерсть та загалом витончену, елегантну зовнішність. За словами фахівців, ці коти походять з Єгипту або Ефіопії, проте зараз це звичайна, невибаглива у догляді, але дуже товариська порода рудих котів. 

Американський бобтейл

Американські бобтейли відомі своїми закрученими хвостами та довшою шерстю. Вони можуть бути грайливими, енергійними котиками та мати міцний зв’язок з людиною. Любителі помаранчевої породи котів можуть знайти американського бобтейла в різних відтінках, крім рудого, він може бути білим, чорним та палевим.

Відео дня

Бенгальська кішка

Бенгальські коти мають красиві, схожі на леопардові плями різних кольорів, часто у помаранчевому відтінку. Бенгальські кошенята гарні, проте власники платять високу ціну за таких тваринок – до декількох тисяч доларів. 

Також такі коти відомі своєю грайливістю, тому їм обов’язково необхідний великий простір для досліджень. 

Британська короткошерста

Британські короткошерсті коти відомі своїми круглими мордочками та пухнастою, густою шерстю, через це вони є дуже популярними. Вони бувають білого, чорного, кремового та помаранчевого кольорів. 

“Густа шерсть вимагає певного догляду через грумінг. Але власники британських короткошерстих кажуть, що воно того варте, оскільки ці котячі друзі – дуже ласкава порода, яка стане чудовим компаньйоном”, – зазначають у виданні.

Мейн-кун

Мейн-куни є найбільшою породою домашніх котів, які відомі своєю довгою, важкою шерстю та повними густими хвостами. Є думка, що ці коти мають характер маленької собаки, навіть кажуть, що вони виляють хвостами. Загалом більшість мейн-кунів мають коричневе або руде забарвлення, проте є й інші кольори. 

Манчкін

Ці маленькі котики відомі своїми короткими лапками та милим пухнастим виглядом. Вони дуже товариські з людьми та мають тісний зв’язок зі своїми господарями. Попри свій маленький зріст, вони активні та люблять гратися так само як, і їхні довгоногі друзі. 

Перська кішка

Ці довгошерсті коти відомі своєю круглою та короткою мордочкою. Здебільшого вони є доброзичливими та люблять засмагати на сонці впродовж дня. Самці перських котів можуть важити 5 кілограмів та більше, тоді як самки зазвичай важать від 3 до 5 кілограмів. Ці коти бувають різних кольорів, серед яких білий, чорний та різні відтінки рудого. 

Інші цікавинки про котів

Раніше стало відомо, чому коти так люблять стрибати та наскільки високо їм це вдається робити. За словами експерта, всі домашні коти походять від північноафриканського або близькосхідного дикого кота, який жив на деревах. Їм потрібно було вміти швидко застрибувати на високі сідала для безпеки, спостереження та відпочинку.

Також було названо 8 порід кішок, які гарно ладнають з дітьми. Серед них є американська короткошерста, бірманська кішка, регдолл, мейн-кун та інші породи. 

www.unian.ua