Простий спосіб приготування яйця пашот: інструкція від шеф-кухаря з зіркою Мішлен

Простий спосіб приготування яйця пашот: інструкція від шеф-кухаря з зіркою Мішлен

Є безліч інгредієнтів, до яких пасуватиме пашот / фото ua.depositphotos.com

Яйця вже стали у багатьох обов’язковим атрибутом сніданку – їх легко та швидко готувати, а у поєднанні з вуглеводами, вони дадуть ситість аж до обіду.

“Ідеально приготоване яйце — це прекрасна річ, незалежно від того, чи вона яєчня, пашот, смажена, варена чи подана як блискучий омлет. Яйця — це швидкий, легкий і поживний варіант їжі”, – сказала шеф-кухар зі зіркою Мішлен Саллі Ейб Еxpress.

Вона розповіла, як щоразу правильно готувати яйце пашот і отримувати хороший результат.

Відео дня

Як приготувати яйця пашот

“Багато людей ухиляються від яєць-пашот через побоювання, що білки розлетяться та розмокнуть. Найкраще готувати  його з яєць прямо з холодильника, що допомагає їм зберігати форму під час приготування”, – радить Саллі.

Для початку розбийте яйце в сито, з якого стече будь-який рідкий білок. Доведіть до кипіння велику каструлю з водою — чим глибше вона буде, тим краще. Далі помістіть яйце у маленьку тарілку, щоб було зручніше його потім перекидати у воду. У цей момент дуже важливо зменшити нагрівання води до кипіння.

Кухар радить додати трохи білого оцту у воду і перемішати. 

“Використовуйте вінчик, щоб створити ефект виру у воді, і швидко перекиньте яйце. Варіть протягом трьох хвилин, потім вийміть з води шумівкою і помістіть на кухонний папір”, – зазначає вона.

Подавати такі яйця найсмачніше на змащених маслом тостах з копченим лососем, беконом, голландським соусом, авокадо, шпинатом, помідорами чи грибами.

Що ще можна приготувати на сніданок

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати швидкі французькі млинці з трьох інгредієнтів.

Також можна обрати простий банановий пиріг за рецептом дитячого дієтолога.

www.unian.ua