Часті походи до ветеринара не знадобляться: 10 собак із хорошим здоров’ям

Часті походи до ветеринара не знадобляться: 10 собак із хорошим здоров'ям

Названо 10 собак, яким не знадобляться часті візити до ветеринара / колаж УНІАН, фото УНІАН, ua.depositphotos.com

За останні кілька років багато хто з нас обзавівся новим чотириногим другом. І враховуючи той факт, що порід собак уже понад 200, вибрати ідеального для вас улюбленця – завдання не з легких, пише The Scotsman.

Тим, хто веде активний спосіб життя, краще вибрати собаку більшого розміру, а тим, у кого є маленькі діти, – собаку, який відмінно уживається в сім’ях. Також варто подумати про потенційні проблеми зі здоров’ям, які можуть виникнути у певних порід. Наприклад, бульдоги особливо схильні до респіраторних захворювань, а мопси часто хворіють на очні інфекції.

Звісно, немає жодної гарантії, що в собаки не виникнуть проблеми, але в деяких порід вони менш імовірні, ніж в інших. Тому, якщо ви хочете обзавестися собакою і при цьому уникнути великих рахунків за ветеринарні послуги, є 10 порід, на які вам варто звернути увагу.

Відео дня

1. Австралійський пастуший собака

Австралійський пастуший собака може претендувати на звання найздоровішого собаки. До Книги рекордів Гіннесса його занесено як найдорослішого собаку у світі – австралійський пастуший собака на прізвисько Блюї досяг дивовижного віку у 29 років. Хоча довголіття і здоров’я не завжди йдуть пліч-о-пліч, ця порода відома тим, що завжди залишається в хорошій фізичній формі.

2. Пудель

Усі три види пуделів – стандартний, мініатюрний і той – вирізняються міцним здоров’ям, тривалість їхнього життя досягає 18 років, а проблеми із суглобами й очима характерні тільки для літніх собак.

3. Німецький пінчер

Німецькі пінчери не вирізняються будь-якими специфічними для породи захворюваннями, окрім звичайних очних і тазостегнових хвороб у більш зрілому віці. Регулярні фізичні навантаження і правильний догляд мають призвести до довгого і здорового життя собаки.

4. Чихуахуа

Найменша у світі порода собак – одна з найздоровіших. У крихітних чихуахуа дуже мало хвороб, характерних тільки для цієї породи, хоча у літніх собак можуть розвинутися проблеми з очима і серцем – як і у людей.

5. Гаванська болонка

Родом зі столиці Куби, гаванські болонки, як і більшість дрібних порід собак, мають більше шансів на розвиток захворювань печінки та нирок, ніж великі собаки. В іншому ж ці чарівні персонажі можуть залишатися здоровими протягом усього свого життя.

6. Хорт

Швидка, ледача і здорова – ось три домінуючі риси хортів. Загальне правило говорить: чим більший хорт, тим більша ймовірність розвитку захворювань опорно-рухового апарату, але загалом вони залишаються у відмінному стані.

7. Ердельтер’єр

Король тер’єрів, також відомий як бінглі-тер’єр або уотерсайд-тер’єр, ердельтер’єр – порода, що зародилася в Західному Райдінгу Йоркшира. У цієї породи відносно мало проблем зі здоров’ям, а основною причиною смерті є рак.

8. Бордер-коллі

Життєрадісна і мила бордер-коллі раніше страждала від декількох генетичних захворювань, але завдяки ДНК-тестуванню, проведеному заводчиками, багато  з них були усунені, і тепер ця порода вважається однією з найздоровіших. Глухота й епілепсія – два найпоширеніші захворювання, на які вони, як і раніше, страждають.

9. Сибірський хаскі

З огляду на те, що вони були виведені для того, щоб тягнути сани на великі відстані за негативних температур, не дивно, що сибірські хаскі зазвичай залишаються здоровими як сімейний вихованець. Хоча деякі окремі тварини страждають від проблем з очима і тазостегновими суглобами, це рідко зустрічається в ранньому віці.

10. Бігль

Виведений в основному для полювання, бігль сьогодні є популярною домашньою твариною з гострим нюхом. Ця порода, як правило, залишається здоровою, а проблеми з очима і тазостегновими суглобами виникають тільки в більш пізньому віці.

Найпопулярніші породи собак у 2024 році

Кінологічний клуб Великої Британії оприлюднив список найпопулярніших собачих порід у 2024 році. До списку лідерів потрапили лабрадори-ретривери. Незалежно від того, чи золотисті вони золотисті, чи чорні, червоні, червоні або шоколадні, ці собаки популярні в усьому світі.

Також до топу потрапили французькі бульдоги. Останніми роками порода змагалася з лабрадором за звання найпопулярнішої. Однак у 2024 році вона значно відстає від лідера.

www.unian.ua