Парламент ухвалив за основу новий законопроєкт про публічні закупівлі

Парламент ухвалив за основу новий законопроєкт про публічні закупівлі

Верховна Рада під час засідання 17 вересня прийняла у першому читанні за основу законопроєкт про публічні закупівлі.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

Зазначається, що документ підтримало 289 народних депутатів.

«Тобто це не зміни, а саме новий закон, який буде на заміну діючого. У нас буде багато пропозицій до закону: починаючи від кошторисів і закінчуючи закриттям зловживань виключеннями з закону. Але це до другого читання», – додав Железняк.

Він також підкреслив, що ухвалення нового закону є вимогою від ЄС та Світового банку.

Так, законопроєктом пропонується викласти Закон України «Про публічні закупівлі» у новій редакції з метою забезпечення проведення ефективних публічних закупівель в прозорий та конкурентний спосіб, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції.

Крім того, новий закон має на меті адаптувати законодавство України до acquis communautaire ЄС на виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої.

Як повідомлялося, уряд пропонує запровадити обов’язкове використання електронних каталогів для закупівель товарів вартістю від 50 до 400 тис. грн, водночас проводити закупівлю робіт вартістю до 1,5 млн грн в електронній системі не обов'язково.

www.ukrinform.ua